MAŠINA ZA ORGAZAM: Ovo su isprobali Albert Ajnštajn, Šon Koneri i Kurt Kobejn, a sada možete i vi! (VIDEO)

Mnoge poznate ličnosti su probale ovu "mašinu za orgazam", a među njima su: Šon Koneri, Albert Ajnštajn, Džek Keruak, Kurt Kobejn i J. D. Selindžer. U okviru izložbe pod sloganom "Skinite odeću sa svojih umova", posetioci će moći da isprobaju i ovu spravu

  • 9

Svako će verovatno pomisliti da se radi o nekoj svemirskoj napravi koju je izmislio tim naučnika iz CERN-a, pomoću božanske čestice, ali nije tako. Zapravo se radi o jednom malom, drvenom ormariću, napravljenom pre mnogo godina.

Jeste li čuli za “orgonsku energiju”? Ako jeste, onda ste sigurno čuli i za “akumulator orgonske energije”.

Orgonsku energiju otkrio je Vilhelm Rajh, austrijski, kasnije američki, psihijatar, koji je bio veliki zagovornik slobodne seksualnosti i kritičar društva. Akumulator orgonske energije ili orgonsku kutiju, napravio je još 40-ih godina 20. veka.

Orgonska energija, kako tvrdi Rajh, je kosmička energija, nematerijalna, a takođe je i biološka i deluje u organizmu čoveka. Filozofski gledano, to je sila koja se odupire sili entropije, odnosno, razgradnje i raspadanja.

Orgonska kutija, navodno, može da podigne nivo ove energije u organizmu, što često dovodi do seksualnog uzbuđenja i orgazma.

Svako ko želi da isproba da li ova sprava zaista funkcioniše, može posetiti izložbu pod nazivom “skinite odeću sa svojih umova” (Undress Your Minds), u organizaciji “The Institute of Sexology”, koja će biti otvorena u Londonu 20. novembra 2014. i trajaće sve do 20. septembra 2015. godine.


Orgonsku kutiju su već isprobali mnogi ljudi, među kojima i veliki broj slavnih ličnosti, ali ovo je prvi put da su mala vrata ovog ormarića otvorena svima.

Međutim, izložba nije o seksu!

- Ovo nije izložba o seksu, već ispituje sve fenomene vezane za seks – moral, ljubav, porodicu, pol, reprodukciju, zdravlje i politiku. Ali, mnogi od eksponata jesu eksplicitni, pa ćemo morati da upozorimo ljude – kaže kustos Honor Bedard.

Dakle, pozvani ste da skinete odeću sa svojih umova, ali nemojte zaista skidati odeću u orgonskoj kutiji, jer to nije dozvoljeno. Ako ste tu samo zbog seksualnog uzbuđenja, možda će vam ostali eksponati biti dosadni, jer među njima je mnogo knjiga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA