ZABORAVITE NA PLASTIČNE OPERACIJE: Puš-ap grudnjak diže samopouzdanje

O tome da su muškarci skloni da bukvalno "balave" kada vide ženu sa lepim, naglašenim dekolteom nema potrebe da se priča. Međutim, istraživanja britanskih stručnjaka pokazuju da punjeni grudnjaci imaju itekakav uticaj i na same dame koje ih nose

  • 1

Rezultati najnovijih psihosocijalnih eksperimenata pokazuju da dame koje svoj dekolte ističu uz pomoć puš-ap brushaltera imaju za 75 odsto više vere u sebe i svoje postupke.

Naučnici su u svakodnevnim situacijama kamerom snimali šezdeset dama uzrasta od 20 do 55 godina koje nikada nisu imale nikakvu estetsko-hiruršku intervenciju na svom telu, a zatim je rađeno poređenje snimaka kada su one na sebi imale običan brushalter sa onima kada su nosile puš-ap.

Najpozitivnija emocija i pokazatelj visokog samopouzdanja reflektuje se kroz osmeh na licu, a dame u grudnjacima sa punjenjem su se za 73 odsto više smešile svojim sagovornicima. Takođe, njih 41 odsto je noseći poboljšani brushalter drugim ljudima smelo gledalo u oči, čekajući da oni prvi sklone pogled.

- Ispostavilo se da su razlike bile daleko naglašenije nego što se to na početku očekivalo. Rezultati studije pokazuju da naglašeniji dekolte ima značajnog uticaja na principe ponašanja u neverbalnoj komunikaciji, koji su u direktnoj vezi sa nivoom samopouzdanja. Svi znamo da upravo samopouzdanje ima ključnu ulogu u uspehu, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Društvo žene stavlja pod ogroman pritisak očekujući od njih da bi trebalo da izgledaju na određeni način i deformišu sliku koju dame stvaraju o sebi i svom telu, što ima ogromnog utucaja na samopouzdanje - rekao je Geof Biti, profesor psihologije na Univerzitetu u Mančesteru.

- Naše istraživanje nije bazirano na tome kako se žene osećaju noseći različite tipove grudnjaka, već na koji način se ponašaju u različitim životnim situacijama i koje signale njihovo telo nesvesno šalje u komunikaciji sa drugima. Ono čemu se nadamo jeste da će ovakvi rezultati odvratiti žene da, u želji da se osećaju sigurnije u sebe, preduzimaju drastične mere kao što je to ugrađivanje silikonskih grudi. Uostalom, zašto bi, kada je sasvim dovoljno samo da promene nešto u svom stilu oblačenja? - poručuje vodeći autor istraživanja.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA