Evo koliko je za vezu bitna razlika u godinama

Sigurno ste se nekad zapitali kolika razlika u godinama je najbolja za vezu, da li je bolje da muškarac bude stariji, mlađi ili sličnih godina. Kažu da ljubav ne zna za granice, ali da li je to sasvim tačno?

  • 22

Naravno, svaka veza je veza za sebe i najvažnije je ono što u nju unosite i kako je gradite, ali postoje i neke stvari koje su univerzalne.

Studija “Emory” univerziteta u Atlanti, otkrila je koliko je za trajanje veze ili braka bitna razlika, odnosno, sličnost u godinama.

U studiji je učestvovalo 3.000 ispitanika, a istraživači su zaključili da je veća razlika u godinama značila automatski i veću stopu razvoda. Razlika od pet godina između supružnika značila je da imaju 18 odsto veću šansu da se razvedu nego parovi koji su bili istih godina. Kada je reč o parovima sa deset godina razlike, njihova je stopa razvoda iznosila 39 odsto, a oni između kojih je razlika u godinama bila oko 20 godina su se razvodili u 95 odsto slučajeva.

Razlika u godinama je uticala i na seksualni život. Fran Valfiš, psihoterapeut sa Beverli Hilsa, navodi kako se kod starijih žena seksualna želja povećava, dok se seksualne funkcije muškaraca smanjuju pa i to ima uticaja na one brakove u kojima je muškarac dosta stariji od žene.

Ipak, nije sve tako crno - studija je pokazala i da, što duže parovi ostaju zajedno, manje su šanse da će se kasnije razvesti. Ukoliko "izdržite" zajedno deset godina, imate 94 odsto manje šanse da ćete se razvesti, a stručnjaci kažu da su prve dve godine braka u stvari najteže.


(Telegraf.rs / Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    14. novembar 2014 | 14:36

    GODINE NISU BITNE BITNA JE ISKRENA LJUBAV !! uvek bilo i ostalo

  • Dag

    14. novembar 2014 | 15:18

    Kad bi se zivot odvijao, prema studijama, anketama, testovima, ne bi nas,ni bilo.

  • Mala garava :-P

    15. novembar 2014 | 09:03

    Haha....danas nista nije bitno kada je ljubav u pitanju i kada se iskreno voli. Nije bitna razlika u godinama,vjera,itd....sta nam je sudjeno tako ce da bude! Zivimo u stvarnom zivotu a ne u serijama! Bitna je sreca,a kada odaberem nekoga sa kim zelim da ostarim,necu gledati na razliku u godinama,sta god da uradimo u zivotu nekom ce smetati i ljudi ce pricati...samo opusteno :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA