MUŠKARCI: Evo zašto možda vaša draga odbija seks!

Teško da postoji muškarac koji nije barem jednom od svoje partnerke čuo reči: “Ne mogu večeras, boli me glava”. Ipak, pokušajte da ne shvatite to previše lično, jer možda je vaša voljena otrovana hemikalijama do te mere da joj strada želja za vođenjem ljubavi

  • 3

Ne znamo da li ste čuli za ftalate, opasne hemikalije koje se nalaze u plastičnim bocama, zavesama, pakovanjima, PVC podovima, pa čak završe i u nekim namirnicama. No, znajte da baš ti ftalati mogu da vas koštaju aktivnosti u spavaćoj sobi.

 

Stvar je u tome što se pokazalo da oni mogu da utiču na ženski libido, odnosno hormone zaslužne za buđenje seksualne želje.

 

 

Da bi ovo bolje istražili, naučnici su testirali urin 360 trudnica i izmerili količinu prisutnog ftalata, a pre toga one su popunjavale upitnik o seksualnom životu.

 

Ispostavilo se da su žene s najvećim procentom ovih hemikalija u svojoj mokraći imale dva i po puta manji polni nagon od onih kod kojih je zabeležena najmanja koncentracija ftalata.

 

 

Takođe, ranija istraživanja su pokazala da ftalati mogu veoma da utiču i na mušku potenciju. Zato, trudite se da izbegavate hranu i piće upakovano u plastičnu ambalažu i uopšteno gledajte da u vašem životnom prostoru bude što manje plastike!

 

(Telegraf.rs / TreeHugger)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA