DEVOJKE, NIJE PROBLEM U VAMA: Vaši muškarci su premladi za brak!

Moderno društvo pomera mnoge granice. Tako na pitanje - kada je pravo vreme za brak? - danas imamo drugačiji odgovor u odnosu na onaj koji su imale prethodne generacije. Zato, ako ste prevalili tridesetu, a još niste stupili u bračne vode - bez brige

  • 23

Loren Martin napisala je zanimljiv članak za “Elite Daily” u kom navodi da devojke koje nisu udate ne bi trebalo da se brinu, jer su moderni muškarci jednostavno nesposobni za brak pre tridesete.

Na čemu temelji svoju teorju?

Istraživanje koje je sproveo televizijski kanal “Nickelodeon” u Velikoj Britaniji, neposredno pre otkazivanja neuspešne serije “Vendell & Vinnie” (o zrelom dečaku i nezrelom muškarcu), pokazalo je da muškarci sazru tek u 43. godini, čak 11 godina kasnije od žena. Uprkos, ovim fascinantnim podacima, serija ipak nije uspela da privuče dovoljno pažnje da opstane, ali sada imamo novu perspektivu u pogledu na rodne razlike!

Tako Loren tvrdi da nemogućnost pronalaženja odgovarajućeg partnera u 20-im nije nikakva paranoja već da žene jednostavno ne bi trebalo da ga traže među svojim vršnjacima. Treba ili pričekati ili ćete biti osuđene na dečake.

To takođe znači i da niste jedina devojka koja čeka svog princa na belom konju dok se vaše vršnjakinje udaju jer su zapravo ONE izuzetak, a vi ste u većini. To potvrđuje istraživanje “Pew Centra” prema kom je svega 26 odsto pripadnika generacije I (to su svi oni rođeni nakon 1980.) venčano do svoje 32. godine, dok je to učinilo čak 48 odsto onih rođenih pre 1964.

Isto istraživanje pokazuje da su mlađe generacije značajno manje poverljive prema vršnjacima (svega 19 odsto njih veruje svojim vršnjacima, dok ranije generacije na istoj skali premašuju 40 odsto).

Loren zaključuje da majčinski instinkt i želja za životnim partnerom nisu usklađeni s muškarcima koji ženama jednostavno ne mogu pružiti ono što im treba. Ovo su glavni razlozi:


Nemaju novca

Prema CNN-ovom izveštaju, broj sklopljenih brakova značajno pada za vreme velikih recesija jer pronalaženje partnera pada u drugi plan, odmah iza pronalaženja posla.

Jedan od problema, je što muškarci sve duže žive u roditeljskom domu i njih čak 40 odsto odbija da napusti roditeljski dom. “Za razliku od njih, samo 32 odsto devojaka odbija da ode iz svog roditeljskog doma”, pojašnjava ona i nastavlja: “Osećaj da muškarci nemaju kontrolu nad svojim životom i ne mogu da se brinu za sebe, a još manje za vas, nije samo paranoja već istina”.

Boje se nepoznatog

- Muškarci se, poput dece, boje nepoznatog i onoga što ne razumeju. Dopuštaju da ih horor priče starije dece preplaše pa beže na sigurno - zaključuje Loren uz podatak da se muškarci 10 puta više boje da će se oženiti pogrešnom osobom nego što se boje da se uopšte neće oženiti.

(Telegraf.rs / Magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hanilica

    10. decembar 2014 | 15:24

    Moji roditelji su se vencali sa 18 godina. Savrsen brak. Shvatite: Ne postoje prave godine,nego prava osoba :)

  • Zemunka

    10. decembar 2014 | 18:15

    Evo ja sam žensko, nisam ni klinka, ali mi ne pada na pamet da se udam za bilo kog, i da sa bilo kim stvaram decu. Sto me nikako ne čini nezrelom, već jednostavno znam šta (ne)želim, i kakve osobine mogu, ili nikako ne mogu da istolerišem. Nije poenta venčati se. Poenta je naći kompatibilnu osobu sa kojom se jasno vidiš do kraja života.

  • BG

    10. decembar 2014 | 15:09

    Gde god da se pojavim svi konstatuju kako imam dobar posao stan dobar auto sta bi se reklo nista mi ne fali, da bi trebalo da se skrasim lagano pa za koju godinu da bude svadbe,treba i mojima da podarim unucice jer ja sam sin jedinac..Ja te price ne zarezujem ni malo imam ja brate sve preduslove ali jos uvek previse volim ovaj svoj momacki zivot!! Mada moram da priznam da bi sa njom i monogamija bila prelepa slika i odrekao bi se "kalorija i masnoce" zarad pecenja u takvoj rerni :-)Odma bi je zenio ali necu brate da se zenim sa bilo kojom pa da se unesrecim za ceo zivot!! Znam sta hocu i znam sta necu!! i tacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA