VAGINA IMA ZUBE! I još pet neverovatnih mitova o ženskom polnom organu

Osim što je izvor sreće većini muškaraca, vagina je, takođe, izvor raznih neprijatnosti i konfuzije. Ali, nije samo popularna kultura kriva za pogrešnu sliku o vagini, čak i u naučnim i medicinskim krugovima ovaj deo ženske anatomije dugo nije bio shvaćen kako treba

  • 45

Naravno, danas je razumevanje ženske anatomije daleko od neverovatnih shvatanja od pre nekoliko vekova, kada su otvorene šovinističke ideje oblikovale sliku o ženskom telu, kako kulturalnu, tako i naučnu, medicinsku.

Takve zablude o ženskom telu koristile su se da se opravda seksistička politika koja je u prošlosti vođena, kao na primer, da žene ne treba da se školuju. Predstavljamo vam najbizarnije zablude o vagini:

Neke vagine imaju zube

Mit o zubatoj vagini (vagina dentata), bio je deo narodnih verovanja i širio strah u velikom delu sveta, od Rusije do Indije i Japana. U mnogim od ovih priča, muški heroj je morao da polomi ili iščupa ove zube pre nego što je mogao bezbedno da pristupi seksu.

Međutim, zubata vagina stvarno postoji, ali kao umetak. Pročitejte – ZUBATA VAGINA: Umetak protiv silovanja (VIDEO).

Vagina je samo “prehlađen” penis

Grčki filozof i lekar, Klaudije Galen, iz drugog veka, imao je teoriju da telom upravljaju telesne tečnosti. Tako su muška tela, prema njegovoj teoriji, topla i suva, a ženska hladna i vlažna. Vagina je zapravo isto što i penis, ali zbog toga što je žensko telo hladno, polni organi su unutra.

Vagina propada ako se žena školuje

Ovu teoriju je smislio Henri Klark, profesor sa Harvarda iz 19. veka, koji se borio za to da žene ne treba da se školuju. Prema toj teoriji ženski mozak ne može da izdrži isti napor kao muški, a ako bi dame pokušale da se obrazuju, ta prenapregnutost bi im uništila matericu. Još neki naučnici tog vremena su podržavali slične teorije i tvrdili da će preterana moždana aktivnost kod žena rezultirati time da im se materica osuši i smežura. U ovom svetu seksističke fantazije verovalo se da žene treba posebno da izbegavaju razmišljanje tokom menstruacije.


Žene ne mogu da zatrudne ako su silovane

Ovaj užasni mit bio je deo jednog britanskog zakonskog akta iz 13. veka. Tu je pisalo da “žena koja nije pristala na seks ne može da začne”. To što je žena ostala u drugom stanju, bio je tada validan dokaz da nije silovana.

Vagina “sa strane”?

Ovakve glasine su se širile kalifornijskim bordelima u 19. veku, a važile su za Azijatkinje. To je bio deo rasističkog fetišizma tog vremena.

Menstrualna krv može da ubije muškarca

Ovo verovanje bilo je prisutno u brojnim kulturama kroz istoriju. U rimskoj enciklopediji iz prvog veka zapisano je da će žena koja ima menstruaciju “uplašiti munje i gromove i izazvati da voće opadne sa drveta”.

U 19. veku vladalo je mišljenje da će muškarac dobiti gonoreju ako ima seks sa ženom koja ima menstruaciju.

(Telegraf.rs / HuffingtonPost)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    11. decembar 2014 | 23:05

    Ma neka ujeda,ne bih je se odrekao da mi ga otkine:)

  • Marko

    11. decembar 2014 | 19:56

    Nista lepse od zena ....!!!!

  • The Spatula

    11. decembar 2014 | 19:55

    Ima zube sigurno... A tek kad ziiiineeeee...sta sve moze da progutaaaa... :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA