Ko kaže da žene ne vole porniće?

Romantični filmovi povećavaju kod žena želju za seksom, dok u isto vreme ubijaju želju muškaraca da "uskoče" u krevet sa partnerkom

  • 33

Devojke uživaju u gledanju romantičnih filmova, dok će se veći broj muškaraca pre opredeliti za porniće, pokazuju istraživanja, a prenosi Mondo.rs

Romantični filmovi povećavaju kod žena želju za seksom, dok u isto vreme ubijaju želju muškaraca da "uskoče" u krevet sa partnerkom, pokazala je studija.

U svetu istraživanja o seksu postoji teorija da seksualno uzbuđenje počinje kada mozak dobije "nagradni stimulans" - na primer, kada vidite svog partnera nagog, protok krvi se automatski povećava "tamo dole". Kada shvati da telo reaguje, mozak se takođe "priključuje" seksualnom izbuđenju, što će vas navesti da krenete u "akciju".

Zvuči jednostavno, ali seksualni stimulans koji započinje čitav proces seksualnog uzbuđenja, može drastično da varira kod muškaraca i žena.

- U većini istraživanja, kada žene gledaju porno filmove, njihovo telo reaguje na seksualno uzbuđenje, ali ne osećaju nikakve emocije - kaže vodeća autorka studije, profesor kliničke psihologije Marieke Devite. "To znači da ženama nije važan samo seksualni stimulans, već kontekst u kojem se sve dešava. Njihova seksualnost zavisi od konteksta emotivne veze".

Ovi rezultati su inspirisali naučnike da sprovedu eksperiment: 86 muškaraca i 78 žena gledali su tri video klipa - scene para tokom seksualnog odnosa, prvi poljubac Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija u "Titaniku" i isečke nekoliko romantičnih filmova. Nakon ovih snimaka, učesnici su rangirali seksualno uzbuđenje koje su osetili, mentalno i fizički.


Žene su više uzbudile scene iz "Titanika" i romantičnih filmova, nego one koje prikazuju strastveni seks. Muškarci su, sa druge strane, najveću želju za "akcijom" osetili nakon scena eksplicitnog seksa, dok ih romantični filmovi nisu uzbudili.

Evo kako naučnici objašnjavaju ovakve rezultate. Žene se identifikuju sa junacima romantičnih filmova i zamišljaju da ih muškarac zavede baš tako, kao u filmu, dok muškarcima trebaju "vizuelne informacije". Zato oni više uživaju u pornićima, nego u romantičnim filmovima, dok su damama važnije emocije.

Istraživači naglašavaju da "žene jednako kao i muškarci uživaju u seksu, samo im je potreban određen kontekst, emotivna veza, intimnost".

Psiholog i seks terapeut Marieke Devite kaže da je ženama upravo zbog toga važna predigra, ali da seksualnom uzbuđenju može doprineti i neka nežna, romantična poruka koju joj partner preko dana pošalje i slične sitnice kojima partner pokazuje da mu je stalo do devojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    13. decembar 2014 | 23:32

    Bas ih volim! Gledam pornice i sa deckom s vremena na vreme. Mene pale, pa se samozadovoljavam uz njih....

  • Јелена у земљи чуда

    13. decembar 2014 | 19:39

    Мммммм, порнићииииии ☺

  • liberal

    13. decembar 2014 | 17:28

    moja zena samo dva puta nedelno gleda pornice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA