Ovo su tajne srećnog braka!

Svakoj vezi je potrebna pomoć, posebno u teškim trenucima, pa umesto ignorisanja problema i nesporazuma, treba se potruditi da brak bude srećan i uspešan

  • 13

U današnje vreme, nije lako sačuvati brak i učiniti ga uspešnim. Sve je više razvoda i problematičnih brakova, a sve manje parova se trudi da sačuva brak, pa se razvod nameće kao najlakše rešenje.

Komunikacija

Ako nema komunikacije između vas dvoje, to će uništiti vezu pre nego što budete i primetili. Svi govore o iskrenosti u braku, ali to je moguće samo ako postoji otvorena komunikacija. Čak iako ste zauzeti poslom, decom, teretanom, održavanjem domaćinstva, društvenim aktivnostima, ipak možete odvojiti 15 minuta za razgovor, ne samo o porodici, nego o raznim temama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Dostojanstvo i poštovanje

Dostojanstvo i poštovanje su veoma važni faktori za odnos dvoje ljudi. Partner jeste sastavni deo vašeg života, ali ga ne posedujete. Važno je da ne dominirate i ne naređujete partneru, nasamo ili pred drugim ljudima. Naučite da poštujete osećanja vašeg partnera i njegove odluke, čak i ako se ne slažete.

Kompromis

Iako mnogi ljudi smatraju da je kompromis zapravo znak slabosti, to nije tako. Par treba da donese veliki broj odluka tokom svog zajedničkog života, međutim, nisu retke situacije u kojima se partneri ne slažu. Stoga je potrebno napraviti kompromis i pronaći rešenje koje će biti zadovoljavajuće za oboje. Ali, ne treba uvek odustajati od onoga što smatrate ispravnim.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Finansijska transparentnost

Svaka individua želi finansijsku stabilnost, tako da je sasvim uredu ako imate odvojeni bankovni račun gde štedite novac. Međutim, jednako je važno da vaš partner ima uvid u vaše finansije, bez obzira da li štedite, investirate ili pozajmljujete novac nekome. U suprotnom, može doći do gubitka poverenja i drugih problema u vezi.

Dobri odnosi sa partnerovim roditeljima

Ovo je lakše reći nego učiniti, posebno ako vam se ne sviđaju roditelji vašeg partnera ili obrnuto. No, u svakom slučaju treba pokušati izgraditi korektan odnos, ljubazno komunicirati, ponekad zajedno večerati i slično. Na kraju krajeva, ako nastanu problemi s partnerom, uvek podršku i pomoć možete potražiti od njegovih roditelja, naravno, ako dobar odnos postoji.


Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Sačuvajte romantiku

Bez obzira koliko dugo ste u braku, važno je da čuvate romantiku, da cenite partnera, poklanjate mu pažnju i vreme i da, kad god je to moguće, učinite da se oseća posebnim i voljenim.

(Telegraf.rs / Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    3. januar 2015 | 10:01

    Sve sto je napisano napredniji level za nase uslove. Pocetni nivo je obuzdati sebe i podesiti ton koji ne izaziva svadju i haos u kuci. Ako se sa necim ne slazes, sto je svakodnevica u zajednickom zivotu, reci to na hladan i miran nacin. Ako ne deluje reci ponovo i drzi se toga. Ako neko ispolji agresivnost u zelji da istera po svom, ti opet budi cool i n pravi mu drustvo. Posebno se uzdrzi psovki i uvreda kako prema partneru, tako i prema ostalim ukucanima. Kod nas je problem arogancija i recnik od koga moze zivot da ti se zgadi, a prisutan je u 90% porodica!

  • Mala

    3. januar 2015 | 10:06

    Najvažnija je LjUBAV. Ta ludost da mu oprostite vreme provedeno sa drugovima a ne sa vama i decom. Ta večita privlačnost koja postoji među vama i posle 2 decenije. To poverenje i iskrenost koju imate samo sa njim. To je ljubav.

  • Agape ljubav

    3. januar 2015 | 16:04

    Tajna srećnog braka stoji u Svetom Pismu u 1. Korinćanima 13:1-8„....Kad bih govorio ljudskim i anđeoskim jezicima, a ljubavi ne bih imao, bio bih metal koji ječi ili činele koje zveče. 2 Kad bih imao dar proricanja i kad bih znao sve svete tajne i imao sve znanje i kad bih imao svu veru, tako da bih mogao i gore da premeštam, a ljubavi ne bih imao, bio bih ništa. 3 I kad bih razdao sav svoj imetak da bih nahranio druge i kad bih smrti predao svoje telo, da bih se hvalio, a ljubavi ne bih imao, ništa mi ne bi koristilo. 4 Ljubav* je dugotrpljiva i dobra. Ljubav nije zavidna,* ne hvali se, ne uzvisuje se, 5 ne ponaša se nepristojno, ne gleda svoju korist, nije razdražljiva, ne pamti zlo. 6 Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. 7 Sve podnosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi. 8 Ljubav nikada ne prestaje.*“

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA