Da li vibrator može da vam upropasti život?

Sa gledišta zdravlja, svaki orgazam zlata je vredan, pa čak i onaj do kojeg ste došli uz malu pomoć svog "prijatelja na baterije". No, da li se njegova (zlo)upotreba može odraziti na seks s partnerom?

  • 14

U poslednje vreme pojavile su se spekulacije da prekomerna upotreba vibratora dovodi do smanjene osetljivosti klitorisa na normalan erotski nadražaj. Što znači da je tokom seksa s partnerom daleko teže stići do orgazma.

Međutim, ginekolozi se baš i ne slažu do kraja sa tim, jer je za zaista vrhunski orgazam važna kako klitoralna, tako i vaginalna simulacija, ali i dodir živog tela. Naravno, i emocije.

- Svojim pacijentkinjama preporučujem redovnu upotrebu vibratora. Ipak, ukoliko se žena previše navikne na solo-akciju, može se desiti da će joj tokom seksa s muškarcem biti neophodan dodatan podsticaj da stigne do vrhunca. Zato, samo umereno – izjavila je doktorka Meri Džejn Minkin za portal Women's Health.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ipak, ako baš zagusti, uvek možete da ubacite seks-igračkice, pa i vibrator u akciju, jer sigurno će vam oboma to biti zabavno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žorž

    13. januar 2015 | 20:17

    Šta je žene zanemele ste.

  • Viki

    13. januar 2015 | 23:48

    Evo žorž izjasnit cu se ja, 19god sam vec seksualno aktivna godinama sam bila u dugim vezama i nisam uspjevala uz partnera dozivjet orgazam.Orgazam sam uspjela dozivjeti vibrator i ja dogodilo se tocno ovo iz teksta uz sav trud bez pomoci vibratora nema teorije o orgazmu.Napori da samo sa partnerom dodjem do orgazma pretvarali su se u mucenje.Zadnjem sadasnjem partneru sam priznala da bez pomoci ne mogu, rado ga ubacujemo izmedju :D i svi sretni, nek lupaju minuse ove koje kakaju da dozivljaju orgazme kao lude, neka se i prikljuce likovi koji su experti za zene pa im sve partnerice ORGAZMUJU po 16 puta...Realno bajke su to :D

  • Ivana

    14. januar 2015 | 00:39

    Viki@ svaka ti na mestu....kod mene potpuno ista stvar,ja jedino mogu da doživim orgazam ili sa vibratorom,ili ako me oralno zadovoljava,tad mi je orgazam najaci....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA