Ako vam je stalo do potencije i sperme, prestaćete ovo da radite!

U današnje vreme sve više muškaraca ima problem s neplodnošću. Postoje mnogi razlozi za to, ali ponekad je u pitanju nešto što jako lako možete da promenite. Saznajte šta

  • 5

Pokazalo se da izbor donjeg veša nije samo estetsko pitanje ili pitanje udobnosti! To kakve gaće nosite, veoma je važno za vaše zdravlje, odnosno, zdravlje vaših spermatozoida. Ako želite da imate potomstvo, saznajte šta trba, odnosno, ne treba da radite.

Nakon dugotrajnog istraživanja, naučnici su zaključili da nije bitan samo oblik donjeg veša već i materijal od kojeg je napravljen. Zbog toga se preporučuje nošenje širokih bokserica, koje dopuštaju testisima potreban manevarski prostor kako bi se prilagođavale toploti i grejale ili hladile testise po potrebi.

Uske gaće ne samo da mogu biti neudobne nego mogu i da naštete proizvodnji spermatozoida, jer sva istraživanja ukazuju na to da oni koji nose šire gaće (ili ih ne nose uopšte) po pravilu imaju veći broj zdravih i manji broj nezdravih spermatozoida.

Osim na plodnost, donji veš može i na druge načine da utiče na zdravlje muškarca pa se tako savetuje nošenje pamuka, koji je idealan za gaće jer je prozračan i upija. Materijali poput svile i sintetike nemaju tako dobre karakteristike pa u zoni prepona stvaraju klimu pogodnu za razvoj gljivičnih infekcija, osipa i sličnih tegoba.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kod nekih muškaraca javlja se i povremeni bol u testisima, bilo kao posledica bolesti, vazektomije ili nekih drugih faktora. Njima se savetuje privremeno nošenje uskog donjeg veša, koji bi trebalo da smanji ili potpuno odstrani bolove.

Ako ste do sada nosili isključivo uske gaće i plašite se za svoju plodnost, imajte na umu da je istraživanje na životinjama pokazalo da promena tkanine i kroja - može vaše spermatozoide učiniti zdravim.

(Telegraf.rs / HercegovinaInfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA