• 8

Nećete verovati šta je ključno za super-snažnu erekciju!

Muškarci, sunčajte se! Iako će vam ovaj savet zvučati potpuno banalno, ako ne želite nikad da zakažete u krevetu, neophodno je da svakog dana, čak i kad je napolju sivo, prošetate dvadesetak minuta i izložite barem ruke i lice dnevnoj svetlosti

  • 8

Najnovije italijansko istraživanje pokazuje da nizak nivo sunčanog vitamina, vitamina D, može umnogome da poveća rizik od erektilne disfunkcije.

 

Istraživači su testirali 143 muškarca s različitim stepenima problema s potencijom i otkrili su da je gotovo polovini njih manjkalo vitamina D, a da je tek svaki peti imao dovoljan nivo.

 

Takođe, oni muškarci koji su imali teže oblike disfunkcije, imali su čak i do 24 posto manje spomenutog vitamina, od onih koji su imali blaže oblike problema.

 

Foto-ilustracija: Foter/reallyboring, Profimedia

Foto-ilustracija: Foter/reallyboring, Profimedia

 

Nedovoljan nivo vitamina D može da podstakne proizvodnju superoksidnih jona, koji oštećuju azot-dioksid, molekul koji pomaže da krvni sudovi svuda, pa i u genitalijama, ispravno funkcionišu.

 

- Azot-oksid ima zadatak da opušta krve sudove, što povećava protok krvi i, u normalnim okolnostima, dovodi do čvrste erekcije - otkrivaju istraživači.

 

Dakle, bez dovoljnih količina azotne kiseline, krvni sudovi ne mogu da se opustie koliko je potrebno, što rezultira time da penis zakaže na delu.

 

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA