HRČETE LI? Ako je odgovor DA, onda imate problem u seksu!

Sigurno vam se nekad desilo da ne možete da zaspite zbog nekoga ko glasno hrče, a da li ste razmišljali o tome kakve veze to ima sa seksom?

  • 17

Hrkanje je jedan od najvećih neprijatelja koje možete imati u spavaćoj sobi. Najnovije istraživanje pokazuje da svaki treći ispitanik hrkanje smatra ubicom seksualne želje.

Istraživanje koje sprovodi AADSM pokazalo je da čak 39 posto punoletnih ispitanika smatra da je hrkanje smrt za libido.

Ipak, AADSM-ovo istraživanje donosi i nešto lepih vesti za one koji hrču - od ukupno 1.009 ispitanika koji su bili anketirani putem telefona, 83 odsto njih je reklo da su imali partnere koji hrču, ali je svega 9 odsto njih raskinulo zbog tog problema.

- Hrkanje je veoma neprijatno za oba partnera pa je često upravo ono pritajeni uzrok brojnih frustracija, čak i zdravstvenih problema. Stoga je veoma važno da vašem partneru stavite do znanja da hrče i da to utiče i na vas, kako biste imali što zdraviju vezu, jer je to jedini način da se počne s rešavanjem problema - navodi Ketlin Benet, predsednica AADSM-a.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Hrkanje inače upozorava na znatno ozbiljnije zdravstvene probleme.

Kada hrčete, trošite previše energije na najobičnije disanje. Hrkanje je za lekare slično groznici koja vas trese, govori da nešto nije u redu, ali ne govori tačno šta.

Hrkanje može ukazivati na poremećaje disanja tokom spavanja, koji dalje mogu biti povezani sa povećanim rizikom od gubitka sluha, osteoporoze, depresije.


Istraživanje AADSM-a pokazalo je da 43 odsto ispitanika brine zbog partnerovog hrkanja, ali da mnogi isto tako strahuju od razgovora o toj temi.

Da li ste i vi među njima? Jeste li razgovarali sa partnerom o problem hrkanja i kakve su bile reakcije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA