On bi seks, a vi biste drugarstvo? Evo kako da mu to stavite do znanja!

Da li umete da razlikujete flert od prijateljstva? Ovih pet saveta mogu da vas spasu od potencijalno neprijatnih situacija

  • 16

Muškarci i žene različito doživljavaju flert. Dame će mušku ljubaznost protumačiti kao prijateljstvo, dok oni time pokušavaju da naprave prostor za romantičan odnos. Isto tako će momci žensku ljubaznost prepoznati kao flert, iako tu nema ničeg ozbiljnog.

Pominjanje partnera

Ako želite u startu da sprečite mogućnost da vas neko doživi kao materijal za romantičnu vezu, u prvom razgovoru s novom osobom, spomenite svog partnera. Sav razgovor nakon toga smatraće se opuštenom i platonskom zonom koja bi vremenom mogla da preraste u prijateljstvo.

Grupna druženja

Ako želite nekog bolje da upoznate na platonski način, na početku se držite grupnih susreta i druženja. Tek kad ustanovite granice prijateljstva možete da počnete da dogovarate druženje u dvoje. No, čak i tada izbegavajte aktivnosti poput romantične večere koje bi se mogli protumačiti kao dejt.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Žene tumače ljubaznost kao prijateljstvo, a muškarci kao seksualno interesovanje. Ljubaznost je nekad samo izraz dobrog vaspitanja.

Ne tretirajte muškarca kao drugaricu

Pohvala za novu frizuru ili dobar odevni komad sasvim je uobičajena pojava među ženama. Međutim, kada želite da uputite kompliment muškarcu, trebalo bi to da učinite u “rukavicama”, pogotovo ako smatrate da s njegove strane postoji neko dodatno interesovanje. Muškarcima dajte komplimente tako da se osete dobro u svojoj koži, a ne kao da ih odmeravate.

Bez dodirivanja

Dodir je jak zavodnički alat. Čak i ako ste osoba koja često dodiruje druge, pokušajte da se suzdržite u nehajnom dodirivanju osoba suprotnog pola. Eventualno, kao prijateljski, može da prođe zagrljaj za laku noć, ali svakako izbegavajte dodirivanje kolena i ramena, ili hvatanje za ruke.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Izjasnite se

Priroda muško-ženskih odnosa je takva da u svakoj platonskoj vezi dođe trenutak kad se jedna ili obe osobe pitaju da li može da se desi nešto više. Umesto potiskivanja ove činjenice izbegavanjem i ćutanjem, vi se odlučite za raščišćavanje situacije. Priznajte drugoj osobi šta vam je na duši i tako izbegnite sve eventualne neprijatne situacije.

(Telegraf.rs / Ženstvena)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA