Da li vam je duži domali prst ili kažiprst? Od toga zavisi vaš seksualni život i karijera

Možda zvuči neverovatno, ali dužina kažiprsta i domalog prsta otkriva neke vaše osobine koje su zapisane još u majčinoj utrobi!

  • 18

Činjenica da vam je domali prst duži od kažiprsta ili obrnuto, o vama govori mnogo više nego što biste ikad mogli da pretpostavite. Dužina prstiju otkriva seksualno ponašanje, izbor zanimanja i socijalno ponašanje, a možda neka buduća istraživanja otkriju još neke stvari.

Naime, ljudi koji imaju domali prst duži od kažiprsta, u majčinoj utrobi bili su izloženi većoj količini testosterona, a suprotno tome, oni koji imaju duži kažiprst, kao fetusi bili su izloženi većoj količini estrogena.

Bez obzira da li je u pitanju muškarac ili žena, izloženost testosteronu ili estrogenu u majčinoj utrobi određuje mnoge stvari kasnije u životu.

Seksualni život

Jedno istraživanje sa Oksforda, pokazalo je da duži domali prst, odnosno veća izloženost testosteronu u majčinoj utrobi, umnogome utiče na seksualno ponašanje kasnije u životu, konkretno na sklonost ka preljubi.

Oni s dužim domalim prstom skloniji su preljubi jer se vode muškim principom, da imaju što više seksualnih partnera kako bi obezbedili što veći broj potomaka, a oni s dužim kažiprstom, vode se ženskim principom i teže da ostanu s jednim partnerom, jer će tako lakše brinuti o potomstvu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Karijera

Žene koje imaju duži dmali prst, češće će birati zanimanja koja su tipično “muška”, kao što je advokat, inženjer i slično, a one sa dužim kažiprstom, biraće tipično “ženska” zanimanja, kao što je medicinska sestra, učiteljica...

Slično važi i za muškarce, ali veliku ulogu igra i uticaj tradicije, kulture i socijalni i porodični odnosi, pa je teško utvrditi koliko tačno utiče i dužina prstiju, odnosno izloženost testosteronu i estrogenu u majčinoj utrobi.


Ponašanje

Muškarci sa dužim domalim prstom mnogo verovatnije će biti grubi i nepristojni, za razliku od onih s dužim kažiprstom koji će biti ljubazni i pažljivi, posebno prema ženama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    25. februar 2015 | 07:54

    Imam duzi domali prst, kao i vecina ljudi, i sklon sam muskim poslovima, valjda zato sto sam musko, to mi je logicnije nego ovo sa prstima, nisam sklon preljubi i nezan sam prema zenama. Tako da duzina domalog prsta bas i nema neke veze sa mojim karakterom.

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    25. februar 2015 | 09:32

    Najnesrećniji su oni kome je domali veći od "maloga"! ;-)

  • Sans

    24. februar 2015 | 23:22

    Ma nema ovo veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA