Evo prilike da o vagini naučite nešto novo!

Znanja o ženskoj intimi nikad dosta! A verujte nam na reč, neke od ovih činjenica sigurno niste znali, kako o samoj vagini, tako i o "magičnom dugmencetu" poznatijem kao klitoris

  • 14

Klitoris je najvažniji deo ženskog tela, barem kad je orgazam u pitanju. Saznajte sve što niste znali o vagini i klitorisu.

Tokom seksualnog uzbuđenja, klitoris nabrekne zbog krvi. Njegova veličina varira od osobe do osobe, ali generalno nije mnogo velik.

Kada ste uzbuđeni, veličina vaše vagine se udvostručuje.

Žene s manjim klitorisom imaju više problema da postignu orgazam. Drugim rečima, radi se o ženama koje imaju klitorise dalje od njihovog vaginalnog otvora.

U klitorisu postoji 8.000 nervnih završetaka, a u penisu samo 4.000. Klitoralni orgazam je po pravilu daleko intenzivniji nego muški orgazam.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Nemoguće je da se išta izgubi u vašoj vagini, jer je ona fiksni prostor, koji se ne nastavlja.

Vaša vagina ne može da "olabavi" zato što imate bogati seksualni život. Ona postane takva prirodno, pre seksualnog uzbuđenja, kako bi se pripremila. No, nakon seksa, sve se vraća nazad u normalno stanje. Kad ona postaje labavija? Tokom starenja ili nakon porođaja.


Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza

Vaša vagina ima istu pH vrednost kao čaša vina. Normalni vaginalni pH između 3.8 i 4.5.

Moguće je da vagina ispadne, odnosno da viri iz tela. To se može dogoditi nakon porođaja ili menopauze, ali to je velika retkost i nešto što hirurgija može da reši.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    4. mart 2015 | 22:13

    Svaka cica ima neko posebno osetljivo mesto i ono što jednu zaludi, drugu izluđuje. Međutim, seksperti nam ukazuju na jedan čin koji će izludeti svaku ženku vrste čovek, i to ne na onaj način koji biste vi voleli: džaranje po vagini kao po tegli džema. Kad zaroniš prstom tamo i kreneš da kopaš k’o da tražiš blago, samo nerviraš partnerku, a možeš i da je povrediš. Osim toga, kad muško ne zna da koristi prste, kako li tek koristi druge delove tela? Glavni problem je u tome što je tkivo vagine jako osetljivo i lako se može iritirati neveštim pokretima, a da ne govorimo o grebanju i bockanju na suvo. Ok, dosta je bilo kritikovanja, evo konstruktivnog saveta: prvo – sredi malo te kandže i isturpijaj iskrzane nokte da ne napraviš masakr tamo dole; drugo – počni lagano kao kiša oko Kragujevca od dodirivanja butina, pa zatim okoline epicentra i tek na kraju zaroni prstom, ali lagano. Može da ti pomogne lubrikant ili pljuvačka. Mnoge žene lakše dožive orgazam ako im se istovremeno stimučišu G tačka i klitoris. To možeš učiniti jednom rukom: prsti u vagini treba da budu blago povijeni tako da dodiruju G tačku (mesto u vagini koje je ispupčenije i hrapavije od okolnog tkiva), a palcem kružiš po klići. Prati ritam njenog disanja i po tome usklađuj ritam maženja i jačinu pritiska. Pošto ti je druga ruka slobodna, pusti mašti na volju… Imaj na umu i da mnogim ženama prija kada je nakon manuelnog orgazma partner odmah spreman za penetraciju.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    5. mart 2015 | 15:31

    Darko prepiso si iz nekog starog uđbenika ,,,,,|šala| čitajući komentar-----gde, je granica između ljubavi i zanata! !!!!!

  • Slikar

    6. mart 2015 | 05:04

    Na zapadu nista novo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA