Evo kako da se rešite mioma materice, jednom zauvek!

Svakoj petoj ženi će se barem jednom tokom života pojaviti miom na materici. Iako je u pitanju dobroćudna izraslina, neretko zna da pravi mnogo bolnih problema, ali i da izazove sterilitet. Ukoliko ih i vi imate, evo načina kako da ih se rešite potpuno prirodnim putem

  • 17

Najčešći tumor ženskog organizma i najčešći benigni tumor ginekoloških organa jeste miom. Statistički podaci pokazuju veliku učestalost - svaka peta žena ima miom i njegovo uklanjanje predstavlja najčešću operativnu dijagnozu u ginekologiji, kako u Srbiji tako i u svetu.

Iako su miomi materice dobroćudni tumori svojim rastom i pritiskom na okolne organe mogu izazvati osećaj bola, pritiska ili težine u dnu trbuha, učestalo mokrenje ili nemogućnost izmokravanja.

Najčešće se javljaju između 35. i 55. godine života, a u praksi skoro dvadeset odsto žena tokom života ima miom. 

Uzrok nastanka nije poznat. Zna se da estrogen podstiče rast mioma, ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče i humani placentni laktogen, pa miomi izrazito rastu u trudnoći.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U osnovi svi tumori (pa i miomi) nastaju kada se promene kontrolni mehanizmi koji regulišu rast i razvoj ćelija. Stručno mišljenje je da genetska mutacija unutar matičnih ćelija predstavlja glavni razlog i prvi korak u nastanku tumora.

Svi miomi su u početku lokalizovani u mišiću materičnog zida. Vremenom rastu prema materičnoj duplji (submukozni miomi) ili prema površini (subserozni miomi). Pored ovih, postoje i cervikalni miomi koji su lokalizovani unutar tkiva grlića materice.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Ciste su patološke promene, obavijene kapsulom, ispunjene tečnošću ili polučvrstim tkivom, nalaze se u jajniku ili na njemu. Većina se povlači između prvog i trećeg meseca, nakon nastanka, sama od sebe.

Kako da se izborite sa ovim ginekološkim problemima?

Redovne kontrole

Žene se retko javljaju na redovne preglede i miom se dijagnostikuje kada već uznapreduje. Redovan godišnji kontrolni pregled važan je iz više razloga: uzimanje bakterijskog i citološkog brisa i jednostavnog ginekološkog pregleda ultrazvukom, da bi se otkrila pojava nekog tumora u samom početku razvoja. Onda se on može ukloniti lako, za nekoliko minuta, bez krvarenja, bez postoperativne terapije.

Prevencija uzimanjem čajeva

Redovno uzimanje čajeva Femina  od 30 lekovitih biljaka namenjen eliminaciji mioma, cisti i dobroćudnih tumora na potpuno prirodan način, i izuzetno pomaže kod muškog i ženskog steriliteta. Takođe, pomaže razgradnju polipa, uklanja ranice na grliću materice, i pomaže u eliminaciji čvorića na dojci. Miom, ciste, čvorići, polip i dobroćudni tumori će biti vaša prošlost.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin

Terapija čajem Femina traje u proseku 7 nedelja i sastoji se od 7 kutija ovog čaja gde se kod problema vezanih za matericu koristi i ISPIRANJE MATERICE  u poslednje 2 do 3 nedelje terapije. Ukoliko dolazi do obilnih krvarenja u toku i van ciklusa uz gore navedenu terapiju se prepisuje i FEMINA CIKLUS.

Način pripreme čaja Femina: 5 supenih kašika biljne mešavine staviti u 1 litar hladne vode da odstoji pola sata. Smesa vode i bilja kuva se do ključanja 4 do 5 minuta. Posuda se poklapa i ostavlja da se hladi 30 minuta nakon čega se čaj cedi.

Foto: Promo Herba medica Foto: Promo Herba medica

Način upotrebe: 200 ml čaja pre glavnih obroka a preostala 2 čaja rasporediti po želji (po mogudstvu i želji zasladiti cvetnim medom).

Pakovanje sadrži: 100 gr biljne mešavine.

*1 kutija je dovoljna za 7 dana terapije!

U toku je akcija tokom koje se dobija značajan popust!

Naručite odmah na broj telefona +381 (0)27 333 202.

Operacija bez reza

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Danas se u medicini uveliko primenjuje novi tip operacija tzv. skopske metode, operacije bez reza: laparoskopske i histeroskopske.

Brži postoperativni oporavak, veća preciznost direktnom vizualizacijom pomoću kamere i manje komplikacije daju prednost ovim hirurškim procedurama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marica

    25. mart 2015 | 22:05

    Može li recept. Hvala

  • Hopr

    26. maj 2017 | 11:42

    Ja sam svoj miom sa 9cm smanjila na 5cm sa cuvarkuca i med...mada doktori i dalje zele da vadim maternicu ja trenutno ne planiram ...lijep pozz

  • Svetlana

    6. decembar 2016 | 18:38

    Imam miom vel 7cm. Trenutno bolovi u stomaku to jeste po dnu stomaka i ledja. Otezano mokrenje a o stolici i da nepricam, kada imam stolicu to su bolovi nenormalni. Dali mogu da operisem miom jer mi je za nepunh 8meseci porasto na 7cm. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA