Ovako izgleda prva žena koja je ugradila silikone u grudi

Gotovo pet decenija nakon što je postala prva žena kojoj su ugradili silikonske umetke u grudi, Timi Džin Lindzi (80) iz Teksasa ispričala je svoja iskustva. Timi je pod nož otišla 1962. godine kao prva žena kojoj su grudi s veličine B povećane na korpice C. Za revolucionarnu operaciju nije dala ni novčića

  • 0

Majka šestoro dece došla je u bolnicu kako bi joj uklonili tetovažu s grudi, koju je uradila na jednom odmoru s tadašnjim dečkom. Zarađivala je oko 30 dolara nedeljno u fabrici elektronike, tako da je bila primorana da se prijavi za besplatan tretman u dobrotvornoj klinici Jefferson Davis.

U to vreme u ovoj bolnici lekari Frenk Gerou i Tomas Kronin radili su na razvoju implantanta za žene kojima su se grudi opustile nakon nekoliko trudnoća. Istorijska operacija trajala je dva sata.

- Bile su savršene. Bile su mekane poput pravih grudi. Mislim da je uspeh bio potvrđen tek kada su muškarci na ulici počeli da zvižde za mnom - ispričala je Timi.

Svoju tajnu skrivala je decenijama

Jedan od mladića s kojim je bila nikada nije saznao da je operisala grudi, a porodici je rekla tek nakon nekoliko desetina godina. No, ni nakon toliko vremena Timi se nije razočarala.

- Pomislili biste kako će veštačke grudi zauvek ostati iste, ali to nije baš tako. U tom pogledu veoma podsećaju na prave. S godinama se opuste, što me je veoma iznenadilo. Očekivala sam da će ostati tu gde su i bile - podelila je svoje iskustvo osamdesetogodišnjakinja.

Desetak godina nakon operacije silikon koji su joj ugradili počeo je da se stvrdnjava, a Timi je počela da trpi bolove. Neki od lekara koji su je pregledali bolove su povezivali sa silikonima, dok su drugi tvrdili da jedno s drugim nema veze. Ipak, još uvek je oduševljena svojim poduhvatom.

- Na neki način je fantastično znati da sam bila prva - rekla je Timi.


Danas je povećanje grudi druga najpopularnija operacija koja se izvodi u svetu. U Sjedinjenim Američkim Državama samo 2010. godine estetski hirurzi obavili su 1.620.855 operacija povećanja grudi.

(24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA