• 3

Planirate zajednički život? Ovo su stvari o kojima morate da popričate!

Bilo da je u pitanju brak ili ste odlučili da svoju vezu “podignete na viši nivo”, useljenje u zajednički prostor zahteva brižljivo planiranje. Evo na šta morate da obratite pažnju

  • 3

Zajednički život predstavlja važan korak u svakoj vezi, ali parovi vrlo često smatraju da je to tema o kojoj nema potrebe pričati unapred.

Međutim, da ne bi došlo do nesuglasica, bolje obratite pažnju na ovih nekoliko stvari i dogovorite se o nekim pravilima pre nego što se uselite u zajednički prostor.

Šta je čija obaveza?

Život udvoje podrazumeva da zajedno radite stvari i da delite dužnosti oko čišćenja kuće, sređivanja i nabavke. Ipak, uvek se nekako ispostavi da jedno od vas dvoje sve to ne shvata previše ozbiljno. Zato, napravite raspored zaduženja unapred, da se ne bi dogodilo da neko radi sve, a neko zabušava.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Šta je sa novcem?

Sad kad imate zajedničke račune i troškove, važno je da se dogovorite kako ćete ih plaćati. Da li će jedno kupovati hranu, a drugo regulisati račune, da li ćete sve deliti pola-pola ili ćete imati kasicu prasicu za tekuće troškove iz koje ćete uzimati novac po potrebi? Ovo su pitanja koja je dobro rešiti odmah na početku, jer će kad-tad doći na dnevni red.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Šta se baca, a šta ostaje?

Svako ima svoje stvari i svako želi da ih zadrži. Ali, to na žalost ne ide baš tako lako. Zajednički stan znači da neće biti mesta za baš sve omiljene sitnice. Da biste izbegli nepotrebne svađe, znajte da je ključ u kompromisu.

Foto-ilustracija: techweekeurope.co.uk

Foto-ilustracija: techweekeurope.co.uk

Čiji je to stan?

Čak i ako ste se uselili u prostor koji je na početku pripadao nekom od vas ili će u novom domu jedno od vas dvoje više doprinositi sa finansijske strane – činjenica je da je to sada stan u kojem živite oboje. Oboje morate da se osećate kao da je to “vaša kuća”.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/artur84

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/artur84

Šta je sa seksom?

Seks često postaje sekundarna stvar kad parovi počnu da žive zajedno. Nestaje mističnosti, sve je dostupno, a zbog toga vođenje ljubavi neretko počinje da se odlaže za neki drugi dan. Dogovorite se da ćete nastaviti ritmom koji ste imali i pre, inače bi moglo da vam se desi da uđete u dosadnu rutinu iz koje nema povratka.

(Telegraf.rs / Index)

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima