Sedam signala da ste odabrali muškarca koji će biti sjajan TATA!

Zaljubili ste se u jednog momka i baš vam je lepo u vezi. Međutim, to ništa ne garantuje da će jednog dana biti dobar roditelj vašoj deci. Evo koje to vrline krase budućeg savršenog tatu

  • 2

Pronaći mladića s kojim biste bili u vezi i nije tako teško. No, naći onog koji će biti divan muž, maksimalno posvećen porodici, ponekad se čini kao nemoguća misija.

Neverovatan momenat kada tata četvoro klinaca po prvi put čuje TIŠINU! (VIDEO)

Čak i ako on tvrdi da želi decu, to ne znači da će biti odgovoran kao roditelj i da sva briga o deci neće pasti isključivo na vaša pleća. Evo signala koji razotkrivaju istinski očinski potencijal.

Pomaže po kući

Možda ne usisava dnevni boravak, ali ako na sebe preuzme da pripremi neku jednostavnu večeru, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. To je, svakako, jedna od vrlo važnih stvari. Jednom kada dođe beba, vi ćete 24 sata biti rastrzani na sve strane. Biće dobrodošla svaka pomoć.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Snalazi se pod pritiskom

Ako reaguje pribrano i umirujuće u stresnim situacijama, kao kada vam se izgubi prtljag ili zaboravite pasoše u hotelu, a avion treba da poleti, sigurno je da će umeti i da se snađe ako vam dete dobije temperaturu u dva ujutro.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Optimista je

Ukoliko ume da pronađe dobru stranu loše stvari, voli da vas zasmejava i da se šali, zna kako da vam digne raspoloženje, sigurno će takav biti i sa vašom decom: brižan i veseo tata kojeg će obožavati.


Foto: sxc.hu/babykrul Foto: sxc.hu/babykrul

Odgovoran je

Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za redom i kontrolom. Ako vaš partner na vreme plaća račune, vodi brigu da svi aparati u kući budu ispravni i nikad ne ide na put sa pola rezervoara goriva, to su samo neki od znakova da će i u očinstvu biti odgovoran.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Imao je ili ima psa

Ovo nije najvažniji faktor, ali iskustvo u brizi oko voljenog bića, koje podrazumeva i ne tako lepe stvari (kao što je čišćenje za psom) sigurno će mu dobro doći kad postane tata, pišu Novosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Samostalan je

Možda vam se i ne sviđa što ponekad deluje kao da može i bez vas, jer će ići s ortacima na kampovanje uprkos činjenici da ste vi to odbili, to samo znači da je muškarac sa samopouzdanjem koji neće da bude pod "vašom suknjom". Kada dođe dete, svakako će vam biti drago što ne zove svakih pet minuta da pita kako se menjaju pelene ili kako da nahrani bebu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Brine se o vašim potrebama

Ukoliko partner pokazuje interes za vaše želje i uvek je spreman da vam pomogne da ih ostvarite, bilo to kupovina novog mobilnog ili napredovanje u karijeri, budite sigurni da će biti dobar otac. Sposobnost da se istovremeno vodi računa o sopstvenim ali i tuđim potrebama i željama, da se između "ja" i "mi" napravi pravi balans, svakako je presudna i za dobru vezu i za odgovorno roditeljstvo.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nislija

    12. april 2015 | 16:34

    A sta ako je ona alergicna na pse? Da li idalje treba da imam psa?

  • Savrsen brak

    13. april 2015 | 10:14

    Pa,ja onda imam savršen brak. Možda zato što mi muž nije Balkanac pa ne moram da se trudim da ga vaspitavam. Samo ga prilagodim kako meni odgovara. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA