Ovih pet stvari će veoma rastužiti vašu vaginu!

Ako vi sami ne čuvate svoju intimu, niko drugi to neće uraditi za vas. Evo šta nikako ne smete da radite svojoj vagini, ako ne želite da trpite posledice. I to najpre u onome u čemu najviše uživate – vašem seksualnom zadovoljstvu

  • 2

Iako je vagina jedna od najizdržljivijih delova ženskog tela, ona je istovremeno veoma osetljiva i delikatna. Ona se sama održava i čisti, ali ipak nije svemoguća. Posebno ne kada je izlažete ovim stvarima koje mogu da budu vrlo bolne, neprijatne, a pritom mogu da ugroze kako uživanje u seksu, tako i plodnost.

Šta znači kad vagina čudno miriše?

Brijete se "tamo dole"? Onda pročitajte ovo

Bicikl

Iako vi obožavate vetar u kosi, a i svi drugi mišići su vam zahvalni za svako okretanje pedala na svežem vazduhu, vaša vagina baš i nije oduševljena ovim sportom. Naročito ako vozite trkački bajs, čiji volan se nalazi u nižem nivou u odnosu na sedište.

Voziti bicikl je zdravo, ali ne i za muškarce!

Stvar je u tome što je biciklističko sedište po pravilu ili preusko ili pretvrdo, pa u svakom slučaju pritiska nerve ovog osetljivog područja i sprečava normalan protok krvi. To dovodi do trnjenja, peckanja, a s vremenom dolazi do smanjene osetljivosti, što može da vam upropasti uživanje u seksu.

Foto-ilustracija: Foter/Transporte Ativo Foto-ilustracija: Foter/Transporte Ativo

Povrće

Pravilna ishrana, bogata vitaminima iz voća i povrća je ključna za zdravlje čitavog organizma, pa i vagine. Međutim, ako vam dok prolazite pored rafova s krastavcima ili šargarepama na um padaju neke nevaljale ideje – bolje zaboravite.


Lekari ženi izvadili krompir iz vagine, nikada nećete pogoditi odakle on tamo!

Bez obzira na to koliko je zdravo, čak ni povrću iz organskog uzgoja nije mesto u vašim vrućim seksi-igricama. Pre svega zbog bakterija i drugih mikroba, koje je nemoguće uništiti čak ni najdetaljnijim pranjem. Jedna od posledica ovakvih igara može biti bakterijska vaginoza koja se vrlo teško leči. A naopako ako se rekvizit polomi...

Printskrin: YouTube/BuzzFeedBlue Printskrin: YouTube/BuzzFeedBlue

Prljav veš

Redovno menjajte donji veš, jer tkanina zaustavlja znoj i sve ono što je vagina izbacila iz sebe. Prljave gaćice tako postaju pravi rasadnik za bakterije i gljivice.

Svaka treća žena pati od ovog, a toga nije ni svesna!

Ako veš ne promenite duže vreme, velika je verovatnoća da ćete zapatiti neku infekciju. Takođe, važno je istuširati se i promeniti gaćice odmah nakon vežbanja.

Foto: flickr/Helga Weber Foto: flickr/Helga Weber

Pirsing

Pored toga što je pomalo bolno za nošenje, minđušice u predelu međunožja mogu da prouzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme. Čak i najbezopasniji mikrobi mogu da naprave pravi-dar mar ukoliko dospeju u ranicu nastalu zbog pirsinga.

Ona ima genitalni herpes, a vi? Jeste li sigurni da ne? (FOTO)

Pritom, jako je teško održavati ličnu higijenu oko pirsinga, što može da dovede do ozbiljnih infekcija.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Previše sapuna

Da li ste primetili da vam je “tamo dole” koža ili sluzokoža poprilično iziritirana? E, pa za to je krivo vaše preterano čistunstvo.

Evo kako da i vi OROSITE VAGINU kao Suzana Mančić!

Stručnjaci savetuju da, ako baš morate, koristite izuzetno blage sapune specijalno kreirane za intimnu negu, ali najbolje bi bilo da ovo delikatno područje održavate isključivo čistom vodom.

(Telegraf.rs / PositiveMed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The〰Spatula

    21. april 2015 | 19:27

    A ja lepo kazem da ne vozis biciklu... A ti neces da slusas... :))

  • .....

    24. april 2015 | 11:51

    Povrce bi moglo da usreci npr krastavac 3:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA