Seks vam je bolan? Evo šta može da bude razlog

Ako prilikom seksa osetite izrazito jak bol, a inače vam se to nije događalo, vreme je da posetite svog ginekologa. Ponekad stvarno može da bude u pitanju razlog da se niste dovoljno zagrejali za seks i opustili, ali dešava se da je u pitanju ozbiljan problem

  • 0

Bol prilikom polnog odnosa može poticati od privremenih stanja, ali i od ginekoloških problema. Proverite na šta treba da obratite pažnju.

Evo šta bi sve trebalo da znate o svojoj vagini!

Nedostatak uzbuđenja

Ako žena nije raspoložena za seks, vagina je stegnuta i suva što nisu najbolji uslovi za partnerov penis i penetraciju. Najvažnija stvar koju tada možete da učinite, što ponekad može biti i najteže, je da se opustite. Isto tako, lubrikant može odlično da posluži kao pomoć. Ponekad ovaj problem nije samo psihičke prirode. Neki lekovi, kao što su antidepresivi, mogu smanjiti libido.

VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT JE UPAO U RUTINU? Oživite strast pomoću ovih 5 seksi saveta!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Porođaj

Bol se najčešće javlja nakon porođaja prvog ili drugog deteta, nezavisno od toga da li je žena rodila prirodnim putem ili carskim rezom. Žena može imati i osećaj da joj je vagina "rastegnuta", zbog čega se ne oseća seksi i poželjnom, a smatra i da neće uživati u seksu kao pre porođaja.

Muškarci tokom prvog seksa na vama primećuju samo OVIH 5 STVARI!

Vaginizam

Vaginizam je seksualna disfunkcija o kojoj se retko govori. Reč je o neprijatnom osećaju stezanja vagine prilikom bilo kakve penetracije. Vaginalni mišići su stegnuti što penetraciju čini teškom, bolnom, a u težim slučajevima čak i nemogućom.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kako se leči hlamidija?

Vaginalne infekcije

Neke vaginalne infekcije kao što su hlamidija i herpes mogu da izazovu bolan polni odnos. Ako prilikom seksa osetite bol, a inače vam se to nije događalo, vreme je da posetite svog doktora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA