Šta mislite, ko ima više seksa, vi ili vaši roditelji?

Današnja generacija je svakako liberalnija po pitanju seksa, ali da li to znači da ga upražnjava češće od generacije svojih roditelja?

  • 24

Iako generacije naših roditelja i naših baka i deka nisu imale ni internet, ni pametne telefone i praktične aplikacije, imale su seks mnogo češće nego današnja generacija. Ili barem tako tvrde naučnici.

Saznajte kako da pozitivno utičete na svoju seksualnost

Naime, poslednja studija objavljena u “Archives of Sexual Behavior” otkrila je kako mlađe generacije, iako liberalnije po pitanju seksa pre braka, imaju seks manje od ranijih generacija.

Ako je verovati rezultatima ove studije, najviše je akcije bilo u životima onih koji su rođeni 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Ljudi rođeni u to vreme u proseku su u životu imali 11 seksualnih partnera, dok je prosek današnjih generacija 8. Nešto starije generacije, koje su odrastale u vreme Drugog svetskog rata u proseku su imale dva seksualna partnera.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Generacije novog milenijuma nikada nisu upoznale svet u kojem je seks pre braka tabu, no uprkos tolerantnosti takvog ponašanja, pripadnici ove generacije ne doživljavaju to kao dozvolu da spavaju s kim god požele. Jedan od razloga zašto je to tako mogla bi biti povišena svest o virusu HIV-a i ostalim polno prenosivim bolestima, a ne pitanja morala - objasnila je autorka studije.

Ona je istakla i da su međugeneracijski razgovori o seksu još uvek poprilično čudni. Kada je seks tema, mlade generacije su slobodnije i liberalnije, no njihovi roditelji se u razgovoru verovatno trude da prikriju broj partnera koje su u životu imali.

(Telegraf.rs / Cosmopolitan.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kavkaz

    20. maj 2015 | 13:14

    Da mi se roditelji seksaju kao ja ne bi imali ni mene ni moju sestru...

  • Ivana

    20. maj 2015 | 14:13

    Trenutno vise sexa umaju moji baba i deda......

  • Ona

    20. maj 2015 | 12:43

    U mom malom selu se svi sexaju medjusobno. Nema puno da se bira, nema čak ni škole pa ne znamo padezi ali to nas ne sprečava da upraznjavamo sex. Tri devojke dve lezbejke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA