Pet nesnosnih stereotipa o ženama

Neretko okarakterisane kao pripadnice i „nežnijeg pola“, dame su često predmet muških šala. Međutim, velika većina predrasuda koje važe za ženski svet su apsolutno neosnovane. Evo nekih od njih...

  • 0

Žene su loši vozači

Istini za volju, stvari stoje upravo suprotno od uvreženog mišljenja da dame ne umeju da se snađu za volanom četvorotočkaša. Mnoga istraživanja dokazuju da su, za razliku od muškaraca, žene daleko pažljivije na putu. Dok muškarci na vožnju gledaju kao na sport kojim mogu iskazati svoju bezobzirnost, žene pre okretanja ključa najpre gledaju da budu sigurne da su u kolima svi putnici zakopčali sigurnosni pojas. Statistika pokazuje da je među vinovnicima saobraćajnih nezgoda maltene zanemarljiv udeo ženske populacije.

PMS = Promenljivo raspoloženje

Ukoliko je neka devojka ljuta na svog mladića, to samo znači upravo to što je i rečeno. Frazu Oh, mora da si u PMS-u  najverovatnije je smislio neki muškarac s manjkom pameti, koji još od ledenog doba nikako da ukapira da bi žena mogla da se razbesni zbog toga što je on zaista nešto loše uradio. Premda, kao po prirodi smirenija ljudska bića, žene ne negiraju da otvoreno iskazivanje ljutnje ipak može biti hormonalnog porekla.

Žene se ne razumeju u sport

Žene naprosto ne razumeju mušku opsednutost sportskim dešavanjima, jer one same nisu zainteresovane za toliku količinu kompetitivnosti. Međutim, kad se baš zainate, one su jednako sposobne da memorišu sve rezultate određenog tima kao i da analiziraju postignuti učinak svakog od pojedinaca na terenu.

Za ženu je najbolje da bude domaćica

Činjenica da su žene u stanju da obavljaju više stvari istovremeno, naučno je dokazana. U savremeno doba, sve je veći broj dama koje savršeno balansiraju u ulogama majki, zaposlenih žena i supruga,  jednakom lakoćom s kojom brinu da se na stolu svakoga dana nađe dobro izbalansiran ručak. Ako se uzmu primeri žena koje su postigle vrhunska dostignuća na polju nauke, biznisa, zabave ili sporta, jasno se vidi da svaka devojčica kad poraste ima potencijal da postane najbolja u ulozi za koju se sama opredeli.

Žene su slabiji pol

Da li ste probali da pitate ma kog muškarca da li bi voleo da prođe kroz porođajne muke?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA