≫ 

HIMEN (NE) PUCA POSLE PRVOG SEKSA: Sve laži o vagini na koje ste naseli

Zbog nedostatka informacija o ženskoj anatomiji, zablude o ženskoj ejakulaciji, himenu i G tački uzimaju se zdravo za gotovo iako, u stvari, nemaju veze sa istinom

  • 15

Ako ste deprimirane zbog izgleda svojih stidnih usana, mislite da ne mirišete lepo "tamo dole" ili još žalite što je vaš prvi dečko ostao u ubeđenju da vam je neko drugi pre njega "skinuo" himen, možda je vreme da saznate pravu istinu o svojoj vagini.

Možda ste živeli u zabludi...

I žene imaju ejakulciju usled orgazma

Jedna od najvećih debata o ženskoj seksualnosti poslednjih godina ticala se njihove navodne ejakulacije ili tzv. "squirtinga". A onda je "Journal of Sexual Medicine" objavio rezultate istraživanja koje bi trebalo zauvek da reši sve nedoumice.

U istraživanju je učestvovalo sedam žena koje su prijavljivale da tokom seksualne stimulacije izlučuje velike količine tečnosti, a iz hemijske analize ovih tečnosti zaključeno je da je zapravo reč o "neželjenom ispuštanju urina tokom seksualne aktivnosti". Dakle, takozvana ženska ejakulacija je verovatno samo nekontrolisanjo ispuštanje manjih količina urina koje se događa usled prevelike uzbuđenosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Od previše seksa žene postaju manje "uske"

Obično su muškarci ti koji "puštaju" priče o velikim vaginama u kontekstu žena koje su imale više partnera, iako to nema veze sa zdravim razumom.

- Polni odnosi ne mogu trajno raširiti vaginu. Proces širenja vagine tokom uzbuđenja događa se isto kao što je to slučaj sa muškom erekcijom - dakle, vagina se širi, ali se i ponovo sužava nakon seksa i to je proces koji se dešava bez obzira na to koliko često žena praktikuje seks, objašnjava seksualni psiholog Majkl Kastlmen.

Izuzetak postoji jedino kod žena koje su rađale više puta.

- Iako je vagina izuzetno elstična, kod njih u malom procentu postoji mogućnost da se ona ni nakon šest meseci od porođaja ne vrati u potpuno isto stanje - kaže dr Kastlmen.

Vaša vagina ima neprijatan miris

Ne postoji žena na svetu koja se nije u jednom trenutku zapitala da li je njen miris "tamo dole" neprijatan ili čak ogavan. Odgovor je: ne!


Ginekolozi kažu da, osim ako nemate neku infekciju, a to biste shvatili na druge načine, miris vaše vagine je zdrav i lep i ne može se uporediti sa bilo čim drugim. U zavisnosti od ishrane, nivoa pH, hormonskih promena ili toga u kojem delu ciklusa se žena nalazi u datom trenutku, miris, ali i ukus njene vagine može da varira i to je prirodna pojava.

Foto-ilustracija: Foter.com / CelebfashionLA Foto-ilustracija: Foter.com / CelebfashionLA

Nakon prvog seksa puca himen

Himen je tanka membrana na ulazu u vaginalni kanal s kojom, to treba znati, nisu rođene sve žene. Zato, uvreženo mišljenje o tome da ovaj "dokaz" nevinosti treba snažno da pukne tokom prvog seksa, te da tom prilikom bude i mnogo krvi, ostaje u domenu hipotetičkih tvrdnji.

Štaviše, ukoliko tokom prvog seksa niste primetili ni kap krvi, verovatno himena nije ni bilo. Gledajte na to sa vedrije strane - za razliku od žena koje ga imaju, za vas je to bilo manje bolno.

Ako želite višestruke orgazme morate da locirate G tačku

Nakon što je famozna G tačka otkrivena, mnogi su pomislili da prethodne generacije žena (koje nisu znale za nju) uopšte nisu uživale u seksu. Ovo, naravno, nije istina.

Ako nikad do sada niste doživeli orgazam zahvaljujući G tački, možda je pravi razlog to što je zapravo i nemate. Naučnici i dalje raspravljaju o postojanju G tačke, a činjenica da tek sedam odsto žena može da doživi orgazam tokom penetracijskog seksa, dok je ostalima (93 odsto) neophodna i stimulacija klitorisa, govori u prilog nedavnoj tvrdnji italijanskih naučnika da je G tačka "naučna prevara".

Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock

Muškarci ne vole dlake "tamo dole"

Postoji mit u ženskom heteroseksualnom svetu da ako vaše prepone i velike usne nisu glatke poput bebine guze, nijedan muškarac neće želeti da priđe vašem međunožju. S druge strane, trend prirodnog izgleda usled kojeg su mnoge slavne žene počele da praktikuju čak i dlake na nogama sve više uzima maha.

Istina je zapravo negde između. Većina muškaraca preferira uredno podšišane stidne dlačice, i to im je mnogo privlačnije od "šume" u stilu 70-ih ili potpune nagosti, piše Daily Dot.

Vaše stidne usne su asimetrične i ružne

Iako svaka žena ima drugačije male i velike usne i klitoris, mnoge od njih su deprimirane zbog njihovog izgleda.

Zato se čak 37 odsto žena podvrgava labioplastici (korekciji stidnih usana) isključivo iz estetskih razloga, iako su moguće nuspojave ovog zahvata brojne -  od infekcija i krvarenja do  trajnog oštećenja nervnih završetaka ove regije.

(Telegraf.rs / Express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uhh

    13. jun 2015 | 00:59

    Bond, ako to nije genetika onda ti je mnogo mali!

  • kaskader19

    12. jun 2015 | 23:39

    he- man i gospodari svemira!!!

  • m

    13. jun 2015 | 01:30

    Nije tacno da neke zene nemaju himen.svaka zena se rodi sa himenom koji mogu imati nekoliko razlicitih formi.Dok nekim zenama himen puca tokom prvog seksualnog odnosa,nekima je elasticniji i puca tokom prvog porodjaja kada nastaju dve kvrzice zvane carunculae hymenalis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA