Evo kako da "naterate" nekoga da se zatreska u vas!

Sigurno ste nekad čuli onu čuvenu "super nam je sve u vezi, ali nema hemije". Šta je ta "hemija" i da li može da se "namesti"? Saznajte šta to privlači muškarce, a šta žene

  • 0

Naučnici pokušavaju već decenijama da objasne zašto je “hemija” prisutna između nekih parova, a kod drugih “ne radi”. U svojim nastojanjima došli su i do nekih zajedničkih stvari koje pojačavaju seksualnu privlačnost među osobama ženskog i muškog pola.

Nos je važan igrač u predigri

Muškarce seksualno uzbuđuje kombinacija mirisa lavande i bundeve tokom predigre, a žene kombinacija krastavca i sladića. Do ovih zaključaka došli su američki istraživači iz fondacije “Smell and Taste Research” iz Čikaga. Na uzbuđenje će uticati ove arome u parfemima i mirisnim svećama.

Crvena je moćna boja

Veće su šanse da će žena biti pozvana na dejt ako je odevena u crveno, pišu istraživači koji su sproveli studiju za stručni časopis “Journal of Personality and Social Psichology”. Muškarci su, naime, pod uticajem kulturnih simbola, na primer Dana zaljubjenih, pa povezuju ovu boju sa romantikom i seksom.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pijane naočare zaista postoje

Kad popijemo koju čašicu više, osobe suprotnog pola izgledaju bolje, jer mozak ne primećuje asimetriju njihovih lica. Simetrična lica nas evolutivno više privlače jer ukazuju na manju mogućnost od genetskih defekata, otkrili su istraživači časopisa Journal of Psychopharmacology.

Naši tipovi se menjaju

“Nature Journal” otkriva da žene koje ovuliraju više gledaju muževne muškarce naglašenih mišića jer smatraju da im mogu pomoći u začeću snažnije i zdravije dece. Nasuprot tome, tokom menstruacije više su zainteresovane za muškarce nežnijih telesnih karakteristika, jer traže ljubaznost i kooperativnost.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Stres podstiče seksualnu privlačnost

U stresnim okolnostima i pod jačim delovanjem adrenalina, pojačava se seksualna privlačnost između polova, objavljeno je u časopisu “Journal of Personality and Social Psichology”. U studiji je dokazano da će istu ženu pozvati veći broj muškaraca na dejt nakon prelaska “klimavog mosta”, nego oni koji su do nje stigli sigurnim putem.


(Telegraf.rs / Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA