Kondomi budućnosti ne samo da štite, već i otkrivaju polne bolesti! A napravila su ih DECA! (VIDEO)

Trojica osnovaca iz Londona osmislila su genijalan način kako da sebe i svoje vršnjake, kad za prve seksualne odnose dođe vreme, sačuvaju od polno prenosivih boleština

  • 1

Iako su tek postali tinejdžeri, Danijal Ali, Muaz Navaz i Čirag Šah pokazali su ne samo neverovatnu zrelost za svoje godine kada je u pitanju odgovoran seks, već imaju genijalnu ideju da stvore prozvod kojim će zaseniti rad i trud mnogih ozbiljnih odraslih stručnjaka za kontracepciju.

Testirajte se na HIV i sifilis pomoću pametnog telefona! (VIDEO)

Ovi klinci osmislili su pametni prezervativ koji bi trebalo da menja boju i svetli u slučaju da dođe u kontakt s bacilima prenosiocima ma koje od vrlo opasnih polno prenosivih bolesti.

Pa tako, zeleni odsjaj razotkriva da li neko ima hlamidiju, žuti herpes, plavi sifilis, dok je ljubičasti rezervisan za detekciju HPV virusa, izazivača groznih kondiloma.

Ako uspeju da idejni prototip uspeju da sprovedu u delo i kreiraju ovaj kondom, oni bi jednog dana mogli mnogo da doprinesu čitavom čovečanstvu, naročito što, prema njihovoj proceni, takav jedan prezervativ ne bi mnogo ni koštao.

PrintSkrin: YouTube/TODAY NEWS PrintSkrin: YouTube/TODAY NEWS

Zato, nije ni čudo što su na nedavno održanom kongresu mladih naučnika i istraživača ova trojica mališana osvojili nagradu TeenTech za najbolju inovaciju u području zdravstva.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA