Da li me muž vara ili tripujem zbog menopauze?

Ovo je istinita priča o nesigurnoj ženi koja traži savet kako sebi da pomogne. Možda i vi izvučete neku pouku

  • 1

Ova žena je bila očajna zbog svojih sumnji da je muž vara, pa je odlučila da potaži savet pisanim putem. Ovo je njena priča:

“Kad sam bila mala, moji roditelji su se rastali na jedno vreme jer je tata varao mamu. Kasnije se vratio samo zato što je meni nedostajao. Još uvek su u braku, već 57 godina.

Imam dve ćerke, koje imaju decu i u srećnim su vezama. Njihov otac i ja smo bili u braku, ali, dok su ćerke bile još male, imali smo mnogo problema. On je dosta lagao, izmislio je da pati od depresije, započeo je vezu sa drugom ženom i naš brak je propao.

Sa drugim mužem sam u vezi već 22 godine, a venčali smo se pre tri meseca. Priznajem da imam problema s poverenjem, ali on se druži s jednom ženom, bivšom koleginicom, koje je imala neke mentalne probleme. Stalno mu šalje poruke. Ona ima 23 godine a on 42.

Intuicija mi govori da su oni samo prijatelji, ali onda me obuzmu misli da mu se ona više sviđa nego ja, pošto je mnogo mlađa (ja imam 46 godina).

Nerviraju me neke sitnice, kao kad lajkuje njene slike na Fejsbuku. Ne znam da li umišljam.

Foto-ilustracija: Foter/robertvitulano Foto-ilustracija: Foter/robertvitulano

Na dan našeg venčanja mi je rekao da je ona tužna što nije pozvana. On je jedan od onih ljudi koji sluša svoje kolege, svi mu stalno otvaraju dušu, a ja ne mogu da mu kažem kako se osećam jer bi to shvatio lično.


Izluđuje me i činjenica da stalno skida burmu (kad se tušira, kad spava). Da mu naš brak nešto znači, da je ponosan što sam mu žena, nosio bi ga stalno.

Od pre neku godinu sam u menopauzi i zbog toga često ne spavam noću i mozak mi radi preterano. Lekar mi je prepisao neke tablete, ali njihov efekat je slab. Nekad mislim da ću poludeti i ne mogu da shvatim zašto sam tako utučena.

Nekad mislim da je bolje da se rastanemo, jer tad me ne bi bilo briga kome šalje poruke, a nekad mislim da moram da uradim sve da ga zadržim.

Trenutno ne pričamo zato što sam prokomentarisala to što on skida burmu, ali on ne shvata koliko su meni važne te stvari. Izgleda da hoću da bude po mom sve vreme. Šta mi savetujete?”

Foto-ilustracija: Foter/Lst1984 Foto-ilustracija: Foter/Lst1984

Odgovor:

“Prva stvar koju ću vam reći jeste da ne mislim da je bolje da se rastanete. Naročito posle toliko vremena i bez ikakvog razloga.

Mnogi muškarci ne nose burmu, to više nije toliko neobično. Nekima jednostavno smeta jer nisu navikli da imaju nešto na prstu.

Nemojte tome pridavati toliku važnost jer je prosto nema. S druge strane, normalno je da vam smeta što poklanja pažnju mlađoj ženi. I meni bi smetalo, bez obzira na to što nije u pitanju afera. Tu bi trebalo on da shvati da njegovoj partnerki to smeta i da bi trebalo da prestane s tim ili bar da redukuje taj odnos.

Ako on odbija da razume tako nešto, onda baš i nije tako saosećajan čovek kakvim se predstavlja na poslu.

Dobro je što ste na početku objasnili da imate problem s poverenjem zbog iskustava iz detinjstva i prvog braka. Ono što je potrebno da uradite jeste da i vi shvatite da je brak dvosmeran odnos i da poboljšanje mora da usledi s obe strane.

Žena koja izluđuje svog muža komentarima o burmi i generalno svojom nesigurnošću, nanosi isto štete odnosu kao i muž koji ne uviđa da njegovoj ženi smeta što se on dopisuje sa mlađom ženom.

Vaša menopauza, odnosno starenje, se nameće kao poseban problem. Osećate se anksiozno, a o tome ne razgovarate s mužem jer nećete da ga podsećate na to koliko imate godina, ali on mora da shvati da šta se dešava i da vam bude od pomoći, ako hoćete da prevaziđete problem.

Predlažem da nađete neku dobru knjigu o menopauzi i prestanete da krivite sebe i svog muža zbog toga što vam se događa, već da pokušate bolje da razumete šta vam se dešava, jer jedino tako ćete to prevazići."

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA