• 7

ZA PENIS ZNAMO, ali da li i VELIČINA VAGINE utiče na seksualno zadovoljstvo?

Za veličinu penisa neki kažu da utiče, a neki da ne utiče na seksualno zadovoljstvo. Ali, šta je s veličinom vagine? Da li i ona utiče na to koliko ćete uživati u seksu?

  • 7

Stalno se postavlja pitanje da li veličina penisa utiče na seksualno zadovoljstvo, ali retko kada se pitamo da li i veličina vagine može, takođe, da utiče na seksualno zadovoljstvo? Evo odgovora.

Vaginalni kanal

Vagina je mišić koji se, poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a najpoznatije su Kegelove vežbe, kojima se jačaju njeni mišići. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji koja je sprovedena na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm (poput veličine sjaja za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm. U istraživanju su učestvovale dve žene s širinom vagine od 2,1 cm i obe su bile seksualno aktivne i imale su bolove tokom seksa.

Velike usne

Spadaju u spoljašnje delove vagine koji je štite i okružuju male usne. Velike usne su u proseku duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u sprovedenom istraživanju iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari.

Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza

Foto-ilustracija: Foter.com / dhammza

Male usne

Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sam otvor vagine. Zanimljivo je da je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, ni veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista veliki raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitorisu je jedina uloga seksualno zadovoljstvo. Njegova prosečna širina iznosi oko 0,8 cm, a prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaj na intenzitet ženskog zadovoljstva.

Foto-ilustracija: Foter.com / CelebfashionLA

Foto-ilustracija: Foter.com / CelebfashionLA

Što se tiče seksualnog zadovoljstva, postoje i mnogi drugi faktori i veliki udeo individualnog doživljaja, što ide u prilog tome da seksualno zadovoljstvo ne zavisi od veličine vagine. Međutim, neka istraživanja su pokazala da udaljenost klitorisa od vaginalnog otvora utiče na žensku sposobnost da doživi orgazam tokom penetracije. Naime, što je klitoris bliže vaginalnom otvoru, veća je mogućnost postizanja orgazma tokom penetracije, bez dodatne stimulacije klitorisa.

(Telegraf.rs / 24sata.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    Jbte,ja sam uska dosta i nekad imam bolan sex,sad da ki je to do.moje vagine ili se dovoljno ne.opustim

  • Mandril

    Sve je dobro, samo da nemaš osećaj kao da si bacio viršlu u hodnik.

  • Promaja

    Uvek sam zavideo Tomi Zdravkoviću na "dotako sam dno života."

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima