Za neke od ovih vrsta ORGAZMA sigurno niste ni čuli, a kamoli da ste ih doživeli!

Da li ste znali da muškarci mogu da dožive orgazam bez stimulacije penisa? Saznajte na koji način

  • 1

Orgazam je vrhunac seksualnog doživljaja odnosno način na koji telo izbacuje seksualnu energiju. Svi znamo da muškarci prilikom orgazma izbacuju spermu, a žene vrhunac postižu stimulacijom klitorisa, ali to nije sve...

Na vrhuncu seksualnog uzbuđenja dolazi do eksplozivnog pražnjenja nervne i mišićne napetosti - orgazma. To je najjači osećaj užitka koji čovek može da doživi. A sve što je tako dobro ne može biti jednostavno. Orgazam je vrlo kompleksan sistem u kom učestvuje čitav nervni sistem.

Orgazam doživljavaju i žene i muškarci, a postoji nekoliko različitih vrsta orgazma kod oba pola.

Muškarci

Muškarci mogu da dožive orgazam na dva načina - stimulacijom penisa i stimulacijom prostate. U oba slučaja orgazam je najčešće propraćen izbacivanjem sperme, iako to nije neophodno. Moguće je i da ejakuliraju bez orgazma. Kod muškaraca je postizanje višestrukog orgazma vrlo retko, ali uz pomoć nekih tehnika nije nemoguće.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Žene

Ženski orgazam mnogo je kompleksniji od muškog. Postoji nekoliko vrsta, a uopšteno ih delimo na vaginalni i klitoralni.

Pod terminom vaginalni orgazam podrazumeva se svaki orgazam izazvan nadraživanjem vagine, a najčešće se povezuje sa stimulacijom takozvane G-tačke. Najčešće se postiže penetracijom.

Klitoralni orgazam postiže se nadraživanjem klitorisa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Uz ove glavne vrste orgazma postoje još neke, koje variraju od žene do žene i ne moraju se javiti kod svih osoba. Tako možete doživeti orgazam u snu ili u izuzetnom stanju svesti (mikroorgazam). Nekim ženama uopšte nije potrebna penetracija ili stimulacija vagine jer mogu da dožive orgazam milovanjem grudi, pa čak i senzualnim poljupcem.

Kod nekih žena stimulacija G-tačke može da rezultira toliko snažnim orgazmom da dolazi do ejakulacije (skvirting), no za to je potrebna krajnja opuštenost i vrlo dobro poznavanje ženskog tela.

(Telegraf.rs / Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA