Ovih 7 PRAVILA SEKSA će vam udvostručiti zadovoljstvo

Možda je iza vas bogato iskustvo, a možda tek otkrivate čari seksualnog života, ipak neke stvari o seksu sigurno još niste naučili

  • 6

Čak i parovima koji su dugo u vezi i odlično poznaju međusobne želje i seksualne apetite, neke situacije mogu da pokvare užitak. Ovo posebno važi za one koji se tek upoznaju i sa puno strasti pristupaju predigri i svim egzibicijama u krevetu.

Koje radnje i situacije svakako treba izbegavati za vreme, pre i nakon seksa, otkrili su zdravstveni stručnjaci za portala Prevention.com.

Ne žurite odmah u WC

Možda ste čuli da treba piškiti odmah nakon seksa kako biste izbegli infekcije mokraćnih kanala. Međutim, malo urina ne praviti nikakvu razliku, kaže Dženifer Bamp, profesorka ginekologije na Bejlor Koledžu Medicine u Hjustonu. Ona kaže da maženje nakon seksa stvara najjače veze među partnerima. Zato, ne žurite na toalet!

Ne preterujte s alkoholom

Dok čašica vina svakako može pomoći da se dodatno opustite u krevetu, čašica viška može potpuno da pokvari ceo doživljaj. Osim što studije otkrivaju da i muškarci i žene pod dejstvom alkohola teže doživljavaju orgazam, može se dogoditi i da muškarac uopšte ne postigne erekciju. A zamislite tek da vam se dogodi da vam partner usred "akcije" utone u san?!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Izbegavajte (ili ne?) ovaj položaj

Ukoliko za vreme seksa u misionarskoj pozi podižete karlicu prema gore, to može da poveća šanse da zatrudnite. Ova poza, naime, pospešuje dolazak sperme do grlića materice i zato, u zavisnosti od toga da li ste razmišljali o roditeljstvu ili ne, znate šta vam je činiti.

Ne dozvolite da preskoči tuširanje pre seksa

Ukoliko je vaš partner neobrezan, svakako bi bilo dobro da se istušira neposredno pre seksa. Naime, ispod kožice se mogu stvoriti bakterije koje tokom odnosa mogu da pređu u vašu vaginu. Ukoliko baš nije zgodna trenutak za tuširanje, moglo bi da pomogne to što ćete mu pružiti oralni seks pre samog odnosa.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Temeljno operite seksi igračke

Ukoliko koristite seksualna pomagala, odmah nakon upotrebe ih detaljno očistite kako biste sprečili stvaranje bakterija koje bi prilikom sledeće upotrebe mogle da vam pokvare užitak. Najbolje je da ih dobro opereti blagim tečnim sapunom i toplom vodom, a onda i poprskate antibaktersijkim sprejom.

Pazite šta jedete pre seksa

Brojne zdrave namirnice nisu nimalo poželjne na meniju ako planirate strastvenu noć. Naime, razno povrće, mahunarke ili žitarice izazivaju nadutost, a gasovi u krevetu, priznaćete, nisu nimalo seksi. Umesto toga, radije pojedite kockicu crne čokolade koja je sjajan afrodizijak.

Foto-ilustracija: Profimedia.rs Foto-ilustracija: Profimedia.rs

Izbegavajte lubrikante na bazi mentola

Iako u nekim situacijama mogu da deluju stimulativno, lubrikanti na bazi mentola kod većine ljudi izazvaju neželjene reakcije. Kod žena u predmanopauzi i menopauzi često se događa stanjivanje vaginalnog tkiva zbog čega su za njih takvi lubrikanti vrlo iritantni. Stručnjaci savetuju da, ukoliko želite ukuse, radije birate one na bazi neke slatke voćke.

(Telegraf.rs / Portal Oko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    15. avgust 2015 | 23:33

    Ako ne moze da se okupa pre sexa vi mu priustite oralni sex....xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxxaxaxaaxxaxa

  • Ccc

    16. avgust 2015 | 09:36

    Dosao Muja iz Nemacke i doneo brdo kondoma raznih aroma. Dogovore se Fata i on da ugase svetlo i da Muja navlaci jedan po jedan, a da Fata pogadja ukus. Taman Muja ugasi svetlo Fata skoci na njega i kaze: kiseo kupus. Cekaj bona nisam ga jos navuko.

  • Kale

    16. avgust 2015 | 21:55

    Sto bi mi sad dobro dosao jedan ... znate vec na sta mislim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA