Šta mislite, ko teže podnosi raskid - muškarci ili žene?

Kada romansi dođe kraj, nikome nije lako, bilo da je u pitanju raskid neke kraće afere, duže veze ili razvod braka. Ipak, što se polova tiče, oporavak zna da potraje duže kod jednog. Pogodite kog

  • 15

Svi prekidi su teški, ali nekima oni padaju još i teže. Tu se pre svega misli na žene, što je potvrdilo nedavno istraživanje, sprovedeno na Bingamton univerzitetu, u kojem je učestvovalo 5,705 dobrovoljaca oba pola iz čak 96 zemalja, sa prosekom godina 27.

Skoro 75 odsto ispitanika doživelo je barem jedan ljubavni brodolom, a tek nešto manje preživelo je više njih. Po pravilu, raskid se mnoge teže podnosi psihički nego fizički, a ženama je definitivno gore nego muškarcima.

One su prijavile da su osećale daleko jaču duševnu bol, a od emocija su opisale da su se najviše javljale ljutnja, anksioznost, strah i depresija, dok su se muškarci požalili da bi se nakon raskida osećali nesposobnima i kao da su izgubili fokus.

Ipak, zanimljiv je podatak da su upravo žene te koje prekidaju veze, daleko češće u odnosu na muškarce, dok je njih 24 odsto otkrilo to bila zajednička odluka, prenosi Index.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

A zašto se najčešće prekidaju veze? Najčešći uzrok je nedostatak komunikacije, koji je dvostruko češći nego preljuba, otkrivaju istraživači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • <33

    12. avgust 2015 | 16:20

    Zene pate mesec,dva..godinu pa oh prodje i bude im super a muskarcima je super mesec,dva..godinu pa tek onda pate..

  • KG

    11. avgust 2015 | 09:28

    Kako su uspeli da izmerena ko više pati?

  • Zdrav Razum.

    11. avgust 2015 | 09:04

    Ja još nisam podnela. Ostavio me je pre 2 nedelje i još mi par dana rekao kako mu se život ulepšao od kada mene nema, ja završila u bolnici. Odrekla sam se svega zbog njega. Sve što je tražio ja sam uradila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA