Da li vagina može da se suzi od manjka seksa?

Kad je reč o polnim organima, postoji mnogo zabluda koje nas zbunjuju, ali i zabrinjavaju jer nismo sigurni da li je nešto normalno ili ne

  • 7

Izgled polnih organa za žene je oduvek bio tabu tema pa ih je često sramota da nekoga pitaju ono što su načule, što ih trenutno muči ili za šta strahuju da može da se dogodi njihovom međunožju.

Jedna od takvih nikad dokazanih teorija je i ona da se ženi koja nema seks u dužem vremenskom periodu, vagina vremenom sužava zbog čega, kada prvi sledeći put sa nekim ode u krevet, odnos za nju veoma bolan.

Ukoliko duže vreme niste imale dečka i plaši vas da to i vama može da se dogodi, vreme je da odahnete jer stručnjaci kažu da ovo uopšte nije tačno.

- Mnogi misle da žene koje su generalno manje seksualno aktivne imaju i užu vaginu, dok one koje svakodnevno upražnjavaju seks imaju opuštenije vagine koje ne mogu da pruže dovoljno zadovoljstva muškarcima. Međutim, ovo uopšte nije tačno – objašnjava ginekolog dr Dženifer Vajder, žena koja radi kao stručna savetnica brojnih ženskih magazina.

Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber

Ova doktorka kaže da su mišići oko vagine prirodno elastični, pa se nakon svakog seksualnog odnosa vraćaju u pređašnje stanje, te da količina seksa ne utiče na širinu i veličinu vagine.

Vagina zapravo pretrpi samo dve velike promene. Prvi put nakon porođaja, ali se nakon šest meseci vrati u prvobitno stanje (ponekad je potrebno i malo više vremena, ali se ipak vrati) i drugi put kada žena dođe u neke zrelije godine.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


- Što je žena starija, to je nivo njenih polnih hormona niži i to je potpuno prirodan proces. Zbog toga se zidovi vagine, odnosno njeni mišići opuštaju i postaju manje elastični. Ipak, ni tada situacija nije dramatična jer postoje Kegelove vežbe koje zatežu vaginalne mišiće i tako "podmlađuju" vaginu – objašnjava dr Vejder.

Prema njenim rečima ako žena tokom odnosa ima osećaj da joj je vagina "uža”, to nije zbog toga što dugo nije imala seks, već zato što verovatno nije dovoljno vlažna. Ovaj problem se može jednostavno rešiti dužom predigrom ili upotrebom lubrikanata.

(Telegraf.rs / Moj portal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    16. avgust 2015 | 09:35

    Dolazi covek kod doktora i kaze: Doktore, suzi mi oko... I doktor mu ga suzi! ;)

  • Ops

    16. avgust 2015 | 19:03

    Zato je moja sva uuuuuskaaa i majusnaaaa maja majecka vaginica ljepotica siroticaaaaa

  • KG

    16. avgust 2015 | 18:42

    Ali je istina da postoje uže i šire vagine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA