ISPOVEST MUŽA I OCA: Krio sam da sam biseksualac, sve dok me ćerka nije videla s muškarcem (FOTO)

Ovaj čovek je celog života uspešno krio drugu stranu svoje seksualnosti, sve do jednog trenutka...

  • 12

Izvesni Alan nekoliko godina je vodio dvostruki život - on je u srećnom braku sa svojom voljenom ženom sa kojom je dobio dve ćerke, ali je oduvek imao dilemu po pitanju svoje seksualnosti. Naime, privlačili su ga i muškarci ali se, zbog sreće svoje porodice i poštovanja prema ženi, nije usuđivao da proba da ostvari vezu sa osobom istog pola.

Međutim, pre nekoliko godina, preko posla je upoznao mlađeg muškarca koji mu je ponudio neobaveznu vezu, sa garancijom da ih niko neće otkriti. Tako je i bilo, a Alan je konačno bio ispunjen čovek.

Sticajem nepredviđenih okolnosti starija ćerka ga je razotkrila, a on je to opisao psihologu i savetnici britanskog Independenta Virdžiniji.

- Srećno sam oženjen i volim svoju ženu, ali sam zapravo biseksualac i već nekoliko godina kada odem u drugi grad, viđam se s jednim muškarcem koji je gej. Provedemo neko vreme zajedno i meni i njemu odgovara takav "raspored". I sve je bilo u redu dok me u Bristolu na ulici sa tim muškarcem nije videla – moja ćerka. Ona je već na studijama i bila je u tom gradu na jednom kursu, a ja to nisam znao. Kada nas je ugledala, bila je šokirana i potrešena. Nikad mi nije bilo teže. Prošlo je već neko vreme od te "scene", a ona to jednostavno uopšte nije pomenula - napisao je Alan u svom iskrenom pismu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Virdžinija koja ima ogromno iskustvo i kao bračni terapeut, dala mu je neobičan odgovor.

- Da li ste zaista sigurni da je vaša afera "otkrivena" samo zbog toga što ste se s nekim muškarcem šetali po ulici? Možda stvari nisu onakve kakve vam se čine na prvi pogled i možda vaša tajna nije otkrivena. Ne zato što to nije bilo očigledno, već zato što vaše dete sigurno ne želi da veruje u to - rekla je Virdžinija i dodala:

- Međutim, nije zdravo živeti sa teretima i ukoliko osećate da vas to tišti te da se zbog toga zatvarate u sebe, onda razmislite o istini. Ali, razmislite. Istina je najbolja kada je servirana u celosti, inače nije istina nego laž. Ako zaista volite svoju suprugu i ako vam je stalo do sreće vaših ćerki, onda pazite kada i kako ćete im saopštiti ono što imate da kažete o drugoj strani svoje ličnosti. Ima partnera kojima takva priznanja slome srce, a ima i onih koji dožive olakšanje jer su sve vreme sumnjali u to. Na vama je da procenite kakva je situacija kod vas - rekla mu je Virdžinija.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ipak, u komentarima čitalaca na Alanovo pismo bilo je svega. Dok su ga retki sažaljevali, drugi su ga nazivali licemerom i čovekom koji unesrećuje druge. Jedan čitalac mu je savetovao da se zapita da li je njegov brak ikada bio srećan.

(Telegraf.rs / Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    30. avgust 2015 | 15:40

    Neznam Sta je gore, da tr muž prevari sa ženom ili sa muškarcem

  • Branka

    30. avgust 2015 | 16:09

    Njegova nasreca nije lako biti drugaciji od ostalih a da li ima leka za to ne znam!

  • Bi

    30. avgust 2015 | 22:11

    Lepo što dajete isključive komentare (većina vas). Ne možete osuđivati ni optuživati ljude jer ne znate kako je biti u njihovoj koži! Vi mislite da je to nečiji kapric ili iživljavanje? Ne, hteli da verujete ili ne, postoje ljudi na ovoj planeti koji imaju neke potrebe koje se razlikuju od većine, na pr. sex sa istim polom. Kad to kažem ne mislim na ljubav prema istom polu već samo potrebu za telesnim kontaktom. Ta potreba se može ispoljiti tek u kasnijoj fazi života gde se čovek ne može optuzivati za ne iskrenost (već uplovio u bračne vode, deca i tako to). Kad se to desi, svako zadržavanje tih potreba u sebi je sigurna propast, kako za njega tako i za bližu okolinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA