3 koraka da svoj SEKSUALNI ŽIVOT sačuvate od dosade

Iako nisu kardinalne, čak i male greške u seksu mogu da dovedu do potpune katastrofe u krevetu. Otkrijte da li ih i vi pravite pa krenite da menjate stvari nabolje...

  • 1

Ne postoji ništa inspirativnije od ljubavnog zanosa sa novim partnerom kada ste vi dvoje stranaca u seksu koji dugo i oprezno istražuju novu teritoriju, a onda zajedno uspete da stignet edo potpune ekstaze.

Takav osećaj je toliko dobar da ponavljate celu stvar i sledeće noći, i sledeće, i one tamo. I, pre nego što toga postanete svesni, seks vam je postao jednoličan i nezanimljiv i već ste duboko zaglibili u rutinu iz koje ne znate kako da se iščupate.

Važno je da znate da seks rutina ne podrazumeva isključivo dosadan seks. Čak i ako koristite sva moguća pomagala i praktikujete poze iz porno filmova, to ne znači da vaš seks neće zapasti u rutinu.

Rutina znači da vam je dosadio seks takav kakav je bez obzira na formu.

Evo šta treba da uradite da se vašoj vezi to ne dogodi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Oslobodite se navika

Internet je prepun saveta kako da začinite svoj seksualni život, ali ljudima ne nedostaju ideje, već samopouzdanje, inspiracija i motivacija. Od saveta koji nude brza rešenja postajemo samo još više zbunjeni, a za one strpljive i duge poteze izgubili smo volju i konekciju sa partnerom.

Umesto svega toga, najradije bismo zatvorili oči i uši u nadi da će problem sam nestati. Kada se to ne desi, prvo za to krivimo spoljašnje faktore (stres na poslu, finansijske brige, umor), da bismo, kada se frustracije dodatno nagomilaju, počeli da krivimo jedno drugo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


Potpuno je prirodno da se vremenom izgubi strast sa početka, ali treba da znate da ono što ste "naučili" jedno o drugom u krevetu nije baš sve što ste mogli da otkrijete. Uvedite nešto novo u vaš seksualni odnod i to parktikujte bar mesec dana. Onda uvedite još jednu novinu, pa se vratite na stare navike koje ćete miksati sa novim elementima.

Prekršite raspored

Rutina je alarm koji nas podseća da je vreme da osvojimo neke nove horizonte. Naime, ako se okrenete oko sebe, videćete da ništa u prirodi ne miruje, sve oko nas ili se razvija ili vene. Tako je i sa seksualnim životom - ako želimo da bude dugovečan i uspešan moramo da mu posvetimo malo pažnje.

Foto-ilustracija: Foter/focus.recompose Foto-ilustracija: Foter/focus.recompose

Čak i u masturbaciji se dešava da upadnemo u rutinu, pribegavamo starim fantazijama uz dobro poznato zujanje vibratora, sve dok potpuno ne nestane sve ono što je bilo erotično u tome.

Formiranje navika je instinktivno jer je čovek prirodno "programiran" da razvija rituale za sve što radi. Od časa kad se probudimo, mi smo u mašini - pranje zuba, tuširanje, kafa, prevoz, posao. Rutina nam pomaže da budemo organizovani, sigurni, a samim tim i efikasniji. U tome nema ničeg lošeg, ali to definitivno nije seksi u spavaćoj sobi.

Rizikujte, jer rizik leči

Ako vam pogled na golo partnerovo telo više nije uzbudljiv, definitivno je vreme da pređete na neki sledeći nivo. Naravno, to je rizično, ali neizvesnost je uzbudljiva.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U početku, u spavaćoj sobi ste pokazivali samo najbolje od svog iskustva, bez otkrivanja dublje intime. Već je malo delikatniji poduhvat bio da otkrijete šta uzbuđuje vašeg partnera, ali to da otkrijete najprljavije detalje svoje tajne fantazije se verovatno nije dogodilo nikad jer ste se plašili da će vas partner zbog toga osuđivati i posmatrati kao perverznu osobu.

Međutim, strah od izazivanja bure na mirnom moru vašeg seksualnog života obično dovodi do toga da verujete da vaše seksualne potrebe posle toliko vremena više nisu najvažnija stvar. Pogrešno! Uskraćujući sebi pravo na osećaj ispunjenosti, otvarate vrata nezadovoljstvu i vaša veza počinje da boluje od ustupaka u vidu žrtvovanja, a onda prebacivanja zbog takve odluke.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA