≫ 

Šta žene primećuju na vašem penisu

Muškarci se često brinu kako će žene reagovati na neke detalje na njihovom penisu, ali da li je to ženama zaista bitno? Saznajte odgovor

  • 39

Jedno istraživanje pokazalo je da žene ne primećuju detalje na penisu, već im je jedino bitno da ceo paket izgleda normalno.

AH, TAJ PENIS: 18 užasnih stvari koje stvarno mogu da se dogode i ugroze vam ponos!

Studija se bavila urođenom manom poznatom pod nazivom “hypospadias”. Kod jednog od 250 muške dece, uretra se ne nalazi na pravom mestu, pa je njen otvor na donjoj površini penisa, umesto na samom vrhu. Uzrok ove pojave nije poznat, a mnoge studije pokušale da dođu do odgovora kako se to događa.

U toku razvoja penisa, tkiva koja tvore penis i uretru izrastaju iz tela fetusa, a uretra nastaje kao ravna ploča koja se potom razvija u oblik cevi.

Ako neki hemijski signal koji kontroliše rast penisa zataji, formiranje u cev može da prestane prerano.

U zavisnosti od toga kad je signal zatajio, otvor uretre može da se nalazi bilo gde, od donje površine glavića (što je najčešće) do same baze penisa (što je retko).

Foto-ilustracija: Foter/abolotnov Foto-ilustracija: Foter/abolotnov

“Hypospadias” se najčešće ispravlja hirurškim putem, kako bi se sprečili problemi s mokrenjem i ejakulacijom, a čak ni najbolji hirurg ne može da namesti otvor na mesto na kojem bi trebalo da se nalazi. Zbog ove male razlike u izgledu njihovog penisa u odnosu na ostale, muškarci mogu da se osećaju neprijatno ili posramljeno.


Ženama je najvažniji uredan i uravnotežen izgled penisa

Ispostavilo se da nema razloga za to. Norma Rupen Grif, iz univerzitetske bolnice u Cirihu, htela je da ispita da li takva mana odbija žene. Grupi heteroseksualnih žena pokazala je fotografije penisa i tražila od njih da ocene da li im izgledaju normalno. Ispitanicama je rečeno da ocenjuju izgled hirurških intervencija.

Foto-ilustracija: Foter/abolotnov Foto-ilustracija: Foter/abolotnov

Utvrdili su da ispitane žene nisu mogle precizno da utvrde razliku između penisa s normalno postavljenim otvorom uretre i onih na kojima je hirurški ispravljena njegova pozicija. Oba su im izgledala normalno, a kad su ih naučnici pitali da poređaju osobine penisa koje smatraju važnima, otvor uretre našao se na dnu lestvice.

Studija je, dakle, otkrila i više od onoga što je htela, a to je da ženama nisu važni detalji kad je izgled penisa u pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Damir

    13. septembar 2015 | 19:15

    Ja mislim daje njima važno duzina debljina čvrstoća i urednost ako nisam u pravu nek me kritikuju

  • Ivana

    13. septembar 2015 | 21:28

    Ja primetim sve.....posvecujem mu mnogo ,,paznje,, i prostudiram svaki cm..... :-)

  • Arsa

    13. septembar 2015 | 23:43

    Kod mene u selu kažu: "ma nek' je k'o trska - samo da prska".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA