POGLEDAJTE U SVOJE PRSTE i znaćete da li se žene lože na vas!

Da li vam je veći kažiprst ili domali prst? Oni muškarci s većim domalim prstom su pravi zavodnici. Evo i zašto

  • 1

Stručnjaci sa Ženevskog univerziteta otkrili su da, što je domali prst kod muškarca veći u odnosu na kažiprst, to je taj muškarac privlačniji ženama.

Muškost na ispitu – štedljivo sa testosteronom

Rezultati njihovog istraživanja otkrivaju vezu između izloženosti muških fetusa u majčinoj utrobi testosteronu, i razvoja nekih fizičkih karakteristika, kao i delovanja te veze na žensku percepciju pripadnika jačeg pola.

Neke ranije studije su već pokazale da je odnos dužine četvrtog i drugog prsta (naročito na desnoj ruci) pouzdani pokazatelj nivoa izloženosti dotične osobe testosteronu tokom boravka u majčinoj utrobi - što je veća razlika u dužini između tih prstiju, to je bio veći uticaj testosterona na fetus.

Švajcarski tim je želeo da proveri hoće li žene privlačiti muškarci s određenim fizičkim odlikama, višim nivoom testosterona, simetričnim licem, dubljim glasom i specifičnim telesnim mirisom.

Foto-ilustracija: Foter/susanvg Foto-ilustracija: Foter/susanvg

U ovom istraživanju je učestvovalo preko 80 žena, starosti 18-34 godine, kojima su pokazane slike 49 muškaraca približnih godina. Od ispitanica je traženo da procene atraktivnost i muževnost dotičnih muškaraca.

Manje grupe ispitanica su slušale i snimljene glasove muškaraca sa slika i imale priliku da "onjuše" miris njihovih tela preko tampona od pamuka, koji su ovi držali pod pazuhom tokom 24 sata.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Što se tiče lica, žene su nepogrešivo atraktivnim ocenjivale muškarce s dužim domalim prstom u odnosu na kažiprst. Kod tih muškaraca je bila uočljiva i veća simetričnost lica.

Foto-ilustracija: Foter/Román__PG Foto-ilustracija: Foter/Román__PG

Kad su u pitanju glas i telesni mirisi, kao najmuževniji nisu nužno ocenjivani oni muškarci sa najvećom razlikom između četvrtog i drugog prsta. Švajcarski tim pretpostavlja da je uzrok tome što glas i telesni miris zavise od fluktuirajućeg nivoa testosterona odrasle osobe, a ne od prenatalnog testosterona.

Od sada Telegraf možete pratiti i na Vajberu!

(Telegraf.rs / PortalOko)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. septembar 2015 | 22:30

    Ota posla nema nista!!! Ako imas kintu i dobar auto! Prsti nisu bitni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA