Zašto neke žene plaču nakon seksa?

Da li ste i vi u bedaku posle seksa? Ili vas možda jedan dobar orgazam čini besnom, pa čak agresivnom? Ne brinite se, niste jedine

  • 3

Verovali ili ne, skoro polovina žena (46 odsto) vrlo često posle seksa oseća tugu ili neraspoloženje, a neke se i rasplaču. Štaviše, ovakav jedan svojevrsni postkoitalni bluz” doživela je svaka dama barem jednom u životu.

 

Da li ženski hormoni izazivaju depresiju?

 

POBEDITE PODMUKLU ZVER: Evo kako da ukrotite PMS

 

Nebitno je da li polagano vodite ljubav sa stalnim partnerom kog obožavate i vrlo ste bliski ili je u pitanju usputni seks s nekim ko vam nije bitan.

 

Jednostavno, ta plačljivost, tuga, melanholija, uznemirenost, anksioznost, pa i depresivnost ili agresivnost – kao da su sastavni deo intimnosti.

 

Istraživači s Univerziteta u Kvinslendu objašnjavaju da je u pitanju to što nakon orgazma dolazi do brze promene u lučenju hormona, što umnogome može da utiče na raspoloženje, te čak i da izazove jaku glavobolju.

 

 

Takođe, autor studije doktor Robert Švajcer smatra da promene u raspoloženju žena nakon seksa sigurno imaju nekakvu svoju evolutivno svrhu. Samo što još uvek nije poznato koju.

 

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

 

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

 

(Telegraf.rs / Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA