PROVERITE SVOJE ZNANJE: Koliko ste upućeni u tajne VAGINE?

Mislili ste da znate ama baš sve o ženskom polnom organu? Ipak, sigurno niste znali za ovih sedam manje poznatih činjenica o vaginama

  • 4

Kad biste učestvovali u nekom seksi kvizu, na kojem bi tema bile genitalije, sigurni smo da ne biste toliko loše prošli. Ipak vreme je da utvrdite i proširite svoje znanje, barem kad je vagina u pitanju.

Zapanjićete se kad shvatite šta sve vaša vagina može!

Ove stvari na vašoj VAGINI muškarci NE VIDE!

Evo nekoliko neobičnih činjenica o ženskom polnom organu:

Ona se sama čisti

Upravo to je uloga vaginalnog sekreta, koji je sasvim normalna i uobičajena pojava. Providan ili beličast iscedak posledice su promene hormona. Iscedak sa zidova vagine skida bakterije, mrtve ćelije i razne patogene i na taj način ih sprečava da dopru u matericu. Zato bi vaginu trebalo prati isključivo običnom vodom i to samo spolja.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Menja boju

Vagine dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama, za što je zaslužna genetika, a ne seksualno iskustvo. Ipak, to ne znači da se boja vagine ne menja.

- Tokom seksualnog uzbuđenja ili trudnoće, povećana cirkulacija može rezultirati promenom boje, obično tamnijom - kaže ginekolog Majkl Krikman za Redbook, prenosi 24sata.


Takođe, do promene dolazi i u menopauzi. Tada zbog smanjenja nivo estrogena vagina obično postaje nešto svetlija nego pre.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Može da menja veličinu

Kod seksualnog uzbuđenja povećava se cirkulacija, pa se krvni sudovi koji vode prema vagini šire. To uzrokuje povećanje celog vaginalnog područja. Ona ima moć prilagođavanja penisu, pa ako je žena dovoljno uzbuđena, ne može biti prevelika ili premala. Jedino treba pripaziti na samom početku odnosa.

Foto-ilustracija: Profimedia.rs Foto-ilustracija: Profimedia.rs

Može da postane jača

Kegelove vežbe dokazan su i efikasan način jačanja vaginalnih mišića. One uključuju stiskanje mišića koji reguliše mokrenje te držanje tako tri sekunde. Idealno ih je raditi od tri do pet puta na dan, a žene sa snažnijim vaginalnim mišićima imaju manje problema sa zadržavnja mokraće u starijem uzrastu, ali i aktivniji polni život.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Može da zarobi penis

Ovo nije šala, to se stanje stručno naziva “penis captivus”. Do njega dolazi zbog snažnog grča vaginalnih mišića i nemogućnosti otpuštanja, zbog čega penis ne može da izađe napolje. Ako vam se to dogodi, pokušajte da se smirite desetak minuta i potom ponovo probajte da se razdvojite. Ako je i dalje nemoguće, pozovite hitnu pomoć, koja će vam dati injekciju za opuštanje mišića.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Može doživeti četiri različite vrste orgazma

Dok muškarci mogu doživeti jedan orgazam, žene mogu čak četiri. Prvi i najčešći je onaj klitorisni, a postoji i vaginalni (stimulacijom G-tačke) koji doživljava oko 30 odsto žena, kombinovani koji uključuje stimulaciju G-tačke, klitorisa i grlića materice (dok je nekima bolan, drugima predstavlja užitak) i čuveni višestruki orgazam.

Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber

Može se živeti i sa dve vagine

Iako je ovo retko, postoje slučajevi žena koje imaju dve vagine, odnosno jednu koja se račva u dve šupljine. Uz to dolaze i dva grlića, dve materice, ali s normalnim brojem jajnika i jajovoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. novembar 2015 | 23:00

    Ako imate grc,mozete se bocnuti iglom,ili toplom vodom poprskati.

  • obilic

    27. novembar 2015 | 14:59

    Mnogo su fine tajne vagine ona Ona nam leci svake boljke izgled joj poput skoljke. Za takvo blago nema para cimptaka vidi sama se otvara. Mirise kao crvena ruza i uvek ti maksimum pruza. Prava je u njoj tajna sto je lepa i bajna i do kraja zivota istrajna. To je tajna svakoga muza sto nam novi zivot pruza donosi radost nasega sveta nek umre onaj kome mu smeta. Nek svako sada dobro znaje vagina nama život daje. Hvala

  • Zainteresovani

    26. novembar 2015 | 22:46

    Vadzaajnaaa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA