Evo šta sve može da vam upropasti seks

Ako imate seksualne probleme, razmislite o ovim stvarima, možda sve možete da rešite mnogo lakše nego što ste mislili

  • 6

Problem sa seksualnošću često može biti takav da nikad ne biste pretpostavili gde se krije. Razmišljajte o svemu i možda ćete otkloniti problem lakše nego što ste mislili.

ČEKALI SMO NA SEKS DO PRVE BRAČNE NOĆI: Jezive ispovesti parova koji su nevini ušli u brak

Seks igračke

Neke seks-igračke sadrže opasno visoku koncentraciju ftalata, a radi se o industrijskim hemikalijama koje se dodaju u plastične mase da bi se poboljšala njihova mekoća, savitljivost i rastegljivost. Genitalni trakt posebno je osetljiv na izloženost ftalatima, a za to se vezuju i ozbiljni zdravstveni problemi, uključujući i niži nivo testosterona i spermatozoida pa čak i neke vrste raka. Zato je važno obratiti pažnju na materijale od kojih su napravljene seks-igračke.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Hladnoća

Ovde pre svega mislimo na hladne noge, koje često mogu da budu uzrok erektilne disfunkcije. Ali, to važi i za žene. Kada su u jednom eksperimentu ispitanici obukli čarape, problem je u čak 80 odsto slučajeva bio rešen.

- Udobnost je ključ, a deo mozga povezan s genitalnim osećanjima, odmah je pored onog dela povezanog sa osećajem u nogama - otkriva seksolog Danijel Amen.

Smrad

Bilo kakav loš miris takođe može loše uticati na seks. Kako? To je otkrilo jedno istraživanje sprovedeno u Meksiku. Rezultati su pokazali kako u smrdljivijim prostorima, ljudi imaju tendenciju da se zaštite. Ne moramo dodatno objašnjavati zašto.

Svađa, Brak, Problemi, TAMABEPA, Seks, Impotencija, neplodnost, Razvod, Preljuba


Položaj u porodici

Koliko ste ljubavnika imali u životu? Tvoj odgovor mogao bi delimično zavisiti i od vašeg redosleda rođenja. Ako ste najstarije dete u porodici, verovatnije je da ćete imati manje seksualnih partnera od svojih braće i sestara, a ta brojka u proseku iznosi četiri. Uopšteno, prvorođena deca se koncentrišu na dugoročne ciljeve, da imaju decu ranije, jer se i više identifikuju s roditeljima.

Bolest desni

Loš zadah nije jedini problem, koji može da utiče na seksualni život. To može i bolest desni, za koju je dokazano da može dovesti do erektilne disfunkcije kod muškaraca, čak tri puta češće nego kod onih koji nemaju takav problem. Kad muškarac ne vodi računa o zubnoj higijeni, bakterije ulaze u krvotok, to dovodi do začepljenja krvnih sudova, što smanjuje dotok krvi u ključni organ za seksualne aktivnosti. Ali, i u srce.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MisCoa

    17. decembar 2015 | 23:15

    Najveci problem je kad misko malaksa a mosnice ko duvankesa(prazna)!

  • plavi safir

    18. decembar 2015 | 11:42

    Meni sex ništa ne može da upropasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA