Da li treba biti u vezi s nekim ako ne osećate leptiriće?

Kad su u pitanju ljubavne veze, večita dilema je da li se treba viđati s nekim ko vam se ne dopada baš do kraja

  • 1

Svakome se desilo da je upoznao neku osobu koja je stvarno super, ali fali ono nešto što može da se nazove “leptirićima u stomaku. Ako se ta neka velika zaljubljenost i uzbuđenje ne pojave ni nakon nekoliko meseci viđanja, javlja se dilema, da li raskinuti ili nastaviti vezu.

Zašto se zaljubljujemo u ljude koji nam ne uzvraćaju ljubav?

Pitate se da li je POGREŠAN za vas? Poslušajte svoje telo, a evo i kako

Iako će se verovatno većina opredeliti za ovo prvo, licencirani bračni terapeut Dejvid Klouv smatra da je postojanje konfliktnih osećanja prema nekome sasvim normalna stvar u svakoj vezi.

- Ambivalentnost je potpuno normalna stvar u romantičnim odnosima. Kada izlazimo s nekim prema kome još nismo razvili jaka osećanja, mi prolazimo kroz proces unutrašnjeg sukoba, odnosno ambivalencije - kaže Klouv.

Foto-ilustracija:  Suus Wansink / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Foto-ilustracija: Suus Wansink / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Iako se može činiti kontraproduktivno da izlazite s nekim prema kome ne osećate neke dublje emocije, to nije nužno loša stvar sve dok osoba s kojom se nalazite vidi vaš odnos isto kao što ga i vi vidite.

- Niste u obavezi da u svim svojim romantičnim odnosima osećate zanos. Ako vam je i jednom i drugom lepo i zabavno zajedno, to je sasvim u redu - smatra psiholog Ramani Durvasula i ističe da je bitno da osvestimo razloge zašto se viđamo s tom nekom osobom, jer to može da utiče na vaše buduće veze.


Kad se jednog dana pojavi onaj pravi ili ona prava, koji će u vama probuditi snažna osećanja, tada više neće biti dileme.

Ipak, tokom neobaveznih druženja sa osobom u koju niste na početku bili do kraja zaljubljeni, počnu da se razvijaju emocije s jedne ili druge strane, dobro razmislite o svemu. Budite iskreni i prekinite odnos na vreme, pre nego što neko ostane povređen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    18. decembar 2015 | 08:11

    Nisam sreo ili upoznao NI JEDNU sponzorušu koja nije ODMAH osetila leptiriće ,tamo gde treba i malo niže,čim bi ugledala obimnu veličinu vlasnikovog - novčanika!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA