KAKVA VAS SUDBINA ČEKA: Saznajte da li ćete ostati zajedno ili ćete raskinuti

Sve što treba da uradite jeste da odredite kom tipu odnosa pripadate i onda pogledate kakva vas sudbina čeka

  • 2

U vezi ste, a niste sigurni kuda to vodi. Stalno se pitate kakva vam je budućnost, da li ćete ostati zajedno ili je taj odnos osuđen na propast. Evo kako ćete tačno znati šta vas čeka.

Zašto lepe devojke izlaze s mnogo ružnijim momcima?

Naučnici su otkrili četiri obrasca, odnosno, četiri tipa veze. Samo treba da pronađete u koji obrazac se uklapate, a zatim pogledajte šta vas čeka.

Studija je pratila napredak 36 nevenčanih parova u srednjim dvadesetim u periodu od devet meseci. Naučnik Brajan Ogolski, sa Univerziteta u Ilinoisu, pratio je koliko su parovi predani jedno drugom, odnosno hoće li postojeća veza završiti brakom ili će se menjati tokom određenog vremena.

Učesnici ovog istraživanja pokazali su da se njihova predanost u vezi koja bi mogla rezultirati brakom promenila u periodu od devet meseci s naznačenim datumima u periodu posmatranja, a zabeležene su i promene što se tiče verovatnoće braka, kao što su konflikti i lične razlike.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Cilj studije bio je da pronađe obrasce u vezama koji će otkriti njihovu sudbinu.

Tokom istraživanja utvrđena su četiri obrasca predanosti u vezi: dramatičnost, partnerska fokusiranost, društvena uključenost i sklonost konfliktu.


Dramatični parovi (34 odsto ispitanika) - ova grupa parova ima mnogo uspona i padova i, za razliku od ostalih tipova, više vremena provodi odvojeno. Kako je zabeleženo u istraživanju, ovaj tip parova ima manju podršku svoje porodice i prijatelja.

Partnerski fokusirani parovi (30 odsto ispitanika) - parovi koji pripadaju ovom tipu veze vrednuju partnera više od svega ostalog. Promena u ovom tipu odnosa zavisi od zajednički provedenog vremena.

Društveno uključeni parovi (19 odsto ispitanika) - ova grupa parova je pod velikim uticajem interakcije na društvenim mrežama koja uključuje komunikaciju s prijateljima i porodicom, ali doživljava malu varijabilnost.

Konfliktni parovi (12 odsto ispitanika) - ovaj tip parova bazira svoj odnos na sukobima. Njihov odnos karakteriše veliki broj padova, bez strmih promena kao u slučaju dramatičnih parova.

Parovi koji pripadaju partnerski fokusiranom obrascu ponašanja pokazali su se najstabilnijim i najizglednijim parovima čija bi veza mogla završiti brakom, a oni koji pripadaju dramatičnom obrascu ponašanja najverovatnije će svoju vezu okončati prekidom.

Naime nakon devet meseci posmatranja istraživanje je pokazalo da parovi koji pripadaju dramatičnoj kategoriji, a kojoj je pripadalo 34 odsto ispitanika, imaju znatno veću verovatnoću za prekid odnosa, za razliku od ostalih.

Takođe je utvrđeno da ova grupa parova ima više uspona i padova od ostalih sa većom vremenskom odvojenošću tokom veze. Parovi koji su izloženi konfliktima imaju veću verovatnoću ostanka u vezi naspram parova iz dramatične grupe. Najbolje rezultate dobili su parovi koji su partnerski usmereni, s obzirom na to da njihova veza prirodno obećava napredovanje odnosa.

Iako je studija utvrdila da partnerski fokusirane veze mogu dovesti do napretka, takođe je utvrđeno da se stabilnost odnosa može povezati s uključivanjem pojedinaca u njihove društvene sfere.

(Telegraf.rs / TPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piki

    22. decembar 2015 | 15:39

    I,da li cemo ostati zajedno?

  • Sabira

    1. mart 2016 | 12:48

    Molim vas da mi odma odgovorite sta ce bit sa moim zivotom. Uopste mi neide nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA