KONDOM NIJE SVEMOGUĆ: Ako ovo radite, može vam pomoći samo pojas nevinosti!

Ukoliko vam se nešto - ili sve od ovoga - nekada dogodilo, možete slobodno računati da niste koristili nikakvu zaštitu

  • 0

U današnje vreme upotreba kondoma je imperativ. Ipak, činjenica da ga koristite sama po sebi ne znači da ste sigurni, ukoliko pravite neke od sledećih grešaka.

 

(VIDEO) TELEGRAF NOW: Evo šta mladi u Srbiji stvarno misle o SEKSU ZA JEDNU NOĆ!

 

Ukoliko vam se nešto - ili sve od ovoga - nekada dogodilo, možete slobodno računati da niste koristili nikakvu zaštitu.

 

1. Najbitnije pravilo je da vodite računa o roku trajanja - kao i sve što ima rok upotrebe, ni kondom nema svoju funkciju kad on istekne.

 

2. Sigurno ste do sad bezbroj puta čuli savet da ne smete da otvarate kondom zubima, pošto su tako ogromne šanse da ga oštetite.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

 

3. Ako ga stavite posle genitalnog kontakta - već ste u riziku, budući da ste došli u dodir sa određenim telesnim tečnostima.

 

4. Kondom treba da nosite tako da vam ostane malo prostora na vrhu za ejakulat, jer će u suprotnom on najverovatnije pući, a sva tečnost iscureti.

 

5. Prezervativi se prave u različitim veličinama s razlogom: ako vam je previše uzak ili širok, može da pukne - kada se dešava ovo navedeno pod stavkom 4. - pa čak i da spadne i ostane u vagini vaše partnerke.

 

6. Izbegavajte da dodirujete kondom rukom kojom ste prethodno dotakli spermu, jer tako, barem za vašu partnerku, on gubi svoju funkciju. Kad vam se to dogodi, stavite novi.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

7. Nemojte navući kondom do pola, on mora prekriti ceo penis - odmotajte ga tako da njegov prsten dođe do skrotuma.

 

8. Jednom kad ejakulirate u kondom, bacite ga! Ponovo korišćenje upotrebljenog prezervativa je jedna od najglupljih stvari koju možete da uradite.

 

I pored svih ispoštovanih pravila upotrebe kondoma, imajte na umu da vas samo apstinencija apsolutno štiti od neželjene trudnoće ili polnih bolesti - kondom to može samo u 98 odsto slučajeva.

 

(Telegraf.rs / Izvor: chrislog.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA