Ovo je 5 seks poza uz koje vam neće trebati nikakav (drugi) sport!

Više vam nisu potrebne skupe članarine u teretabana, već samo malo kreativnosti s partnerom

  • 1

Jedna od najboljih aktivnosti kako za vaš organizam, tako i za psihu, svakako je joga, ali za nju, nažalost, mnogi (misle da) nemaju vremena: ne sekirajte se, neki od njenih blagotvornih efekata mogu se postići i seksom!

OVO JE NAJBOLJIH 7 VRSTA SEKSA: Ako ne verujete, probajte sami!

Osim što jača mišiće, isteže ih i generalno pospešuje telesnu fleksibilnost, joga ne zahteva nagle pokrete niti mladalačku predanost. Međutim, s obzirom da ima svoje zakonitosti nije je lako svladati bez stručne pomoći.

Zato je magazin Kosmopolitan spojio lepo i korisno - seks i jogu, i sastavio popis od pet položaja u krevetu koji vrlo nalikuju na joga-poze, a imaju i takav učinak, tako da vam više nisu potrebne skupe članarine u teretabana, već samo malo kreativnosti s partnerom.

Da li ste čuli za EDGING? Kada ga probate, običan SEKS vam neće pasti na pamet

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Pas prema dole

Ovaj položaj iz joge se vrlo lako može primeniti u krevetu: žena se mora osloniti na ruke i noge, a zadnjicu podignuti što je moguće više u vazduh. Poenta je da linija koja vodi od zglobova ruke, pa preko leđa do zadnjice bude ravna i što izduženija.

Što su noge raširenije, to će biti lakše izvesti pozu, ali taj deo odredite sami, ne samo prema osećaju zategnutosti tetiva u rukama, već i prema osećaju dubine. Takođe, pozu je još lakše izvesti ako su noge lagano savijene.


Korist: Snažnije ruke i gornji deo leđa

Most uzdaha

Ne, ne radi se o mostu u Veneciji, već o mostu koji žena može izvesti u krevetu. Žena bi trebalo da legne na leđa s raširenim nogama, savijenim u kolenima i rukama položenim sa strane. Kukove podiže u vazduh koliko god može, a muškarac kleči među njenim nogama. Ovo je takođe položaj u kom penis dodiruje najosjetljiviji deo vagine, famoznu G-tačku.

Bonus položaj: Žena ga može potpuno obuhvatiti nogama i iskoristiti Kegel vežbe koje bi trebale oba partnera dovesti do eksplozije.

Korist: Snažniji donji deo leđa, mišići stražnjice i bedara.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

50 nijansi vinyase

Vinyasa je inače oblik joge koji je idealan za zaposlene ljude i ljude pod stresom, a ne bazira se na jačanju mišića, već na fluidnoj i neprekidnoj izmeni pokreta. Žena treba da leži na leđima s nogama u "turskoj pozi", otvorena prema partneru. Muškarac ovde preuzima vodeću ulogu, a žena se prepušta.

Korist: Otvaranje i opuštanje kukova

Laganim pokretima do cilja

Ovo je poza koja "jača i obnavlja cijelo telo", posebno ako se malo "začini". Žena bi trebalo da leži na leđima, a muškarac da klekne preko njene glave, s pogledom prema njenim stopalima i da joj lagano dodiruje ramena. Žena tad može prebaciti noge preko glave, ali tako da istovremeno obgrli bokove partnera.

Naravno, potražite najzgodniji položaj za ovu pozu u smislu savijenih nogu i slično.

Korist: Ublažavanje napetosti u leđima i vratu.

Foto-ilustracija: MindBodyGreen.com Foto-ilustracija: MindBodyGreen.com

Poza munje

Premda zvuči prilično gordo, ovo je vrlo jednostavna poza. Muškarac kleči na krevetu i oslanja se na ruke dok žena sedi na njemu. Ova se poza može prekinuti kako bi žena muškarcu pružila oralni seks ili neku drugu vrstu igrice dok je on "na koljenima".

Korist: Jaki zglobovi i črvšći kvadricepsi.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA