SEKSI HRANA: Jogurt - piće pravih mužjaka

Stručnjaci sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu otkrili su da probiotici više od svih drugih namirnica imaju moć da spreče gojaznost koja dolazi sa godinama, a muškarci koji često konzumiraju jogurt, ne samo da su plodniji, već i ženama izgledaju muževnije i privlačnije

  • 1

Tim na čijem čelu su bili biolog Suzan Erdman i genetičar Erik Alm svoju su hipotezu istraživali na miševima. Otprilike 40 ženki i 40 mužjaka podeljeno je u dve grupe i hranjeno ili nezdravom hranom ili uobičajenom hranom za glodare. Nakon određenog vremena delu zamoraca iz obe grupe ishranu su zamenili jogurtom s ukusom vanile.

Naučnici su želeli da istraže kako ishrana bazirana na probioticima utiče na gojaznost i komplikacije koje mogu nastati zbog nje, uključujući i rak. No, najzanimljivije od svega bilo je otkriće koje uopšte nisu očekivali!

Prvo što su stručnjaci zapazili jeste to da je dlaka miševa koji jedu jogurt postala veoma glatka, svilenkasta i sjajna, a debljina folikula dlake bila je deset puta veća nego kod običnih miševa. Nakon toga, naučnici su uočili da su testisi mužjaka koji su jeli jogurt do pet odsto teži od onih hranjenih hranom za miševe i čak do 15 odsto teži od onih koji su jeli nezdravu hranu.

Ono što je najbolje od svega je što im se ta muževnost izuzetno isplatila. U eksperimentima sa parenjem, mužjaci koji su jeli jogurt brže su oplodili ženke i proizveli više potomaka nego obični miševi. Isto tako, ženke koje su jele jogurt okotile su snažnije potomke i to na bezbolniji način.

Erdman i Alm smatraju da su probiotici u jogurtu životinjama dali snagu i učinili ih zdravijima, što je direktno uticalo i na poboljšanje njihovih reproduktivnih i seksualnih sposobnosti.

(Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivon

    4. decembar 2012 | 18:29

    – Razumemo se, Slavko, potpuno. Dobra ti je ova mtorfeaa „bloger civil“ (Moo, izgrdi me ako nije ta stilska figura nego neka druga!), setio si me tamo negde sredine osamdesetih i tada velikog mora na kom sam „čuvao zemlju“!Jedna od prednosti mladosti je i ta spontanost, neformalnost – otišao si, pogledao i video da se uklapaš u tu priču. I u njoj ostao.Ovakvi kao ja znaju pomalo da budu „ziheraši“.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA