Ovo SVI radite u seksu, a nemate pojma koliko je OPASNO!

Ma koliko da ste pristalica sigurnog seksa, sigurno ste ovo uradili barem jednom u životu. Ako ste se izvukli bez posledica, znajte da vas je spasila puka sreća

  • 15

Kad je u pitanju kontracepcija, većina parova se oslanja na kondome, anti-bebi pilule, spirale i ostala sredstva protiv neželjenog začeća. Međutim, mnogo je onih koji se oslanjaju samo na metodu “vađenja”. Da, baš o tome je reč, da muškarac izvadi penis pre ejakulacije.

ŽENE, RADUJTE SE: Stižu anti-bebi pilule za muškarce!

Mrzite kondome i pilule? Kad budete videli šta su sve nekad žene gurale u vaginu, biće vam drago što postoje! (VIDEO)

Prema najnovijim istraživanjima, ova metoda je češća nego što biste pomislili. Prema podacima dobijenim na osnovu statistike aplikacije za plodnost - Glow, čak 18 odsto žena priznalo je da im je ova metoda primarni oblik kontracepcije, a dve trećine je barem jednom imalo ovakav odnos.

Verovali ili ne, vađenje se kao način za sprečavanje trudnoće nalazi na trećem mestu, nakon prezervativa, koje koristi 32 odsto ispitanica, i pilula, koju pije njih 27 odsto.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Odvajkada je “coitus interruptus” izazivao kontroverze. Mnogi veruju da ovaj metod kontracepcije ne samo neefikasan (zbog mogućnosti da spermatozoidi iz semene tečnosti dopru u vaginu i pre ejakulacije), već i opasan, jer od muškarca zahteva ogromnu samokontrolu.

Ipak, mnogi je se i dalje drže. Istraživanje njujorškog “Guttmacher” instituta pokazalo je da je ova metoda podjednako efikasna kao korišćenje prezervativa. Ali, mnoge žene su ipak na ovaj način zatrudnele.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bez obzira koliko je efikasna ili ne, statistika kojima Glow raspolaže, pokazuju da je u svakom slučaju jedna od omiljenih među heteroseksualnim parovima. Stručnjaci smatraju da je nužno da se ljudi što više obrazuju o samoj tehnici, kako bi predupredili svaki mogući rizik.

Ipak, kad se pažljivije pogleda ko primenjuje “coitus interruptus”, shvati se da su u pitanju parovi koji su u dužim, stabilnim vezama ili braku – što podrazumeva da među partnerima em postoji već izgrađeno poverenje, em su spremni da se suoče sa tim da će, ako omanu, dobiti bebu.

Zanimljivo je da se mnoge žene stide da priznaju čak i svojim najboljim drugaricama da se oslanjaju na ovu metodu, jer ona deluje neozbiljno i klinački, piše Mic, prenosi Express.

- Iako ona ne štiti u potpunosti od trudnoće (a posebno je rizična kad se radi o polno prenosivim bolestima), ako se izvodi na pravilan način, može biti efikasna skoro kao kondomi - tvrdi Rejčel K. Džouns s “Guttmacher” instituta i napominje da kod kondoma postoji dva odsto šanse da se pokažu nedelotvorni, dok je kod metode vađenja reč o četiri odsto.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Da li ste vi ikad koristili “vađenje” kao jedinu kontracepciju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    28. januar 2016 | 20:39

    Vec 7 godina se cuvamo tako od trudnice...samo smo dva puta napravili pauzu kad smo pravili bebu...imamo dvoje dece i ova metoda (vadjenja)se pokazala 100% efikasna u nasem slucaju...:-)

  • Zule

    28. januar 2016 | 15:46

    Ja ga izvadim svaki put!

  • jelena

    29. januar 2016 | 20:48

    mi takm metodom vec 10. god. i sve je OK. Inace imamo dvoje dece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA