Evo šta Fejsbuk drugim ljudima otkriva o vašoj vezi

Većina vas objavljuje statuse o vezi i partneru, a ne razmišlja kakve su posledice i šta postovi govore o vama

  • 7

Tim sa Univerziteta u Torontu je 2014. godine vršio istraživanje, koje je pokazalo je da postoji korelacija između broja postova o ljubavnoj vezi ili partneru sa osećajem sigurnosti u toj istoj vezi, piše "Business Insider".

NAJVEĆA ISPALA NA FEJSU: Pozvala ga je na kafu, a on je tražio seks. Ono što je usledilo na chatu je presmešno! (FOTO)

Upoznala ga je preko Fejsa i zaljubila se u njega! A onda joj je on poslao poruku i usledio je ŠOK!

Autor istraživanja, Geri Njumen objašnjava pojavu na društvenim mrežema o preteranom objavljivanju statusa o vezi i svim detaljima iz nje.

Dakle, što je broj ljubavnih poruka na fejsbuku veći, time je uverenost u pozitivan ishod ljubavne veze manji, tvrdi Njumen, autor knjige "Istina o varanju".

- Kada gledate u sadržaj na društvenim mrežama, koji je naizgled poželjan i odličan, vi zapravo svedočite pojavi kompenzacije jer je veza u problemima - kaže Njumen.

Foto: Profimedia, newsroom.fb.com/ Foto: Profimedia, newsroom.fb.com/

Važnost privatnosti svake ljubavne veze ili braka se uči svakodnavno. Njumen tvrdi da privatne stvari u vezi treba zatržati za sebe, jer deljenje tih stari sa svetom doprinosi gubitku prisnosti.


- Zato, nemojte postavljati preveliki broj postova o vašim vezama. Većinu zadržite za sebe, zadržite svoje male šale i svoja sećanja samo za sebe. Takođe, kad vidite fotografije drugih ljudi, ne upoređujte se sa njima, jer je moguće da se ispod njih ne krije tako lepa slika - zaključio je Njumen.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs / Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA