Vaše srce RASKID doživljava kao skidanje s KOKAINA!

Prve dve nedelje nakon raskida duboke emotivne veze, dolazi do velike brige i tuge, što može da dovede do slabljenja srca, pa čak i infarkta i smrti

  • 5

Svima je poznato da nije lako preživeti raskid, ali izgleda da naše srce to doživljava mnogo teže nego što smo mislili. Rastanak s voljenom osobom može čak da proizvede i trajna oštećenja na srcu, kažu lekari.

LJUBAV UBIJA: Ali stvarno!

Svaka osoba prolazi kroz četiri različite faze nakon raskida, bilo da je ostavljena ili je ona ta koja je napustila drugu stranu.

1. Faza neverice

Čak i ako ste vi onaj koji je raskinuo vezu, vaša podsvest ne može da ne bude iznenađena ovom naglom promenom. Zbunjeni ste, šokirani i ne možete da shvatite šta se dogodilo.

2. Faza besa

Posle neverice javlja se bes i čovek se pita zašto mu se to dešava. To je faza revolta kad podsvest ne prihvata takav skor, a to je i uvod u treću fazu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

3. Faza tuge

U ovoj fazi se suočavate s novom realnošću i shvatate da više ništa nije isto, ali još uvek ne možete da se pomirite sa situacijom i zbog toga patite. Ovo je definitivno najgora faza i kada prođe, može se reći da kreće na bolje.

4. Faza uravnoteženja

U ovoj fazi ste prihvatili da druge osobe više nema i da morate da menjate stvari da biste povratili neophodnu ravnotežu. U ovoj fazi dolazi do povlačenja emotivnih ulaganja i to je najvažnija stvar, koja je neophodna za postizanje nove ravnoteže.


Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Ako sve ove faze prođu bez komplikacija, osoba ponovo uspostavlja psihičku ravnotežu, ali često se dešava da se stvari iskomplikuju, što može da uzrokuje razne posledice za naše srce i to ne u pesničkom, već u medicinskom smislu.

Lekari širom sveta svedoci su mnogih srčanih tegoba, pa čak i smrti uzrokovanih raskidom ili razvodom. Prve dve nedelje nakon raskida duboke emotivne veze, dolazi do velike brige i tuge, što može da dovede do slabljenja srca, pa čak i infarkta.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Lekari kažu da stres koji osoba proživljava tom prilikom za naše srce predstavlja isto opterećenje kao uzimanje kokaina. Ako je takvo poređenje moguće, to znači da ljubavne odnose moramo da shvatimo mnogo ozbiljnije nego dosad. Emocije definitivno mogu i da nas ubiju, zato ne treba stvari prepustiti slučaju i reći - sve će to vreme da izleči - ili nešto slično, jer tako možemo samo gurati problem pod tepih.

S čime biste vi uporedili svoj najgori raskid u životu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA