IZ UGLA ESTETSKOG HIRURGA: Silikoni, zašto ih toliko volimo?

- Zašto najveći broj estetskih operacija izvodimo na grudima? Objašnjenje da su grudi fetiš muškaraca, nije tačno. One su uglavnom sakrivene, a i da su fetiš bilo koja veličina ili oblik bili bi dovoljni... – piše na svom blogu specijalista estetske hirurgije dr Igor Maljković

  • 0

Danas pričam o tome zašto je implant toliko popularan. Naravno, ne pretendujem da dam odgovor na to…

Može li biti da je to zato što muškarce, podsvesno, privlače žene koje izgledaju kao simbol plodnosti? Ni ta ideja nije u potpunosti održiva. Grudi najveći deo vremena služe da bi lepo izgledale i privlačile pažnju, a tek mali da bi dojile.

Danas se žensko telo estetskom hirurgijom može promeninti na mnogo načina, a jedna od najlepših transformacija jeste povećavanje grudi.

Tek mali broj žena biva ubeđen od strane muškarca da poveća grudi, uglavnom one to same traže, želeći da uživaju u svom izgledu.

U osnovi, postoje dve grupe žena koje se odlučuju za postupak: one rođene sa malim grudima, nezadovoljne veličinom, koje dolaze u ranim dvadesetim godinama. Mnoge žene sa nedovoljno razvijenim grudima izuzetno su osetljive kad se pomene ta tema, očigledno imajući osećaj da su manje ženstvene, a samim tim, manje atraktivne. Druga grupa su žene koje su rađale. Njihove grudi bile su veće a sada su ispražnjene i one žele nečim da popune taj omotač i vrate im izgled u kojem su uživale.

Popularnost grudnih implanta pokazuje koliko mi, kao kultura, pravimo razlike između polova. Grudi su najvidljiviji fizički znak da postoje razlike i možda su baš zato implanti tako enormno popularni.


Grudi su i najočigledniji i najznačajniji simbol ženske seksualnosti. Posle solidnog broja operacija povećavanja grudi tokom karijere počeo sam da shvatam koliko su ženama grudi važne, ali ne i zašto je to tako. Mogu se praviti šale da žene implante rade da privuku muškarce, ili da im druge žene na njima zavide, i tu može biti malo istine. Ali, prava istina je da implant pomaže ženi da potvrdi svoju seksualnost i da, naravno, lepo izgleda.

(drmaljkovic.wordpress.com)

Dr Igor Maljković je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Studirao je u Beogradu, diplomirao 1997. godine sa prosečnom ocenom 9,25. Specijalizaciju je završio 2006. godine na VMA sa odličnom ocenom. Student III godine doktorskih studija kod prof. dr M. Novakovića. Obavio je preko 1500 operacija iz svog domena i do sada publikovao preko 30 stručnih radova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA