10 godina sam u vezi! Najlepše od svega je to što mogu da mu kažem NE VOLIM TE, kad god hoću

Mnogi od vas žele dugu i sigurnu vezu, ali traže recept za nju. Možda će vam pomoći pomalo čudna ispovest ove devojke

  • 13

Svaka devojka želi dugu vezu, ali u većini slučajeva i ne veruje da je to izvodljivo. Najčešće pratite već proverene stereotipe, koji govore ili da će vaša veza neminovno pući ako se ne venčate, ili da to nije ljubav več klasična navika. Ova ispovest jedne devojke će vas naterati da razmislite zašto pripadate nekoj od ovih grupa.

Evo kako da nađete dečka koji će zaista da vas voli

Ima li vaša veza potencijal za brak? Rešite ovaj test i saznajte odgovor!

Iz ličnog iskustva, mogu da kažem da vrlo uspešno razbijam stereotipe. "Plivam" u veoma dugoj vezi i baš danas, moj partner i ja proslavljamo desetogodišnjicu.

Naša veza može, ali i ne mora da se "kruniše" venčanjem, jer ni jedno od nas dvoje brak ne smatra "krunom" bilo čega. Živimo zajedno i uživamo u onom što smo izgradili, a najvažnije od svega je sloboda izražavanja emocija.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / imagerymajestic Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / imagerymajestic

Samim tim, naša dugogodišnja veza nikad neće moći da bude navika. Svaki dan je različit i onda su i emocije različite, pa sam apsolutno sigurna da nećemo upasti u rutinu.

Kad smo počeli da se zabavljamo, već posle par susreta smo se dogovorili da nećemo da planiramo našu vezu i to je do danas ostalo tako. Oboje imamo porodice u kojima smo mogli sve da kažemo, pa je ovo prvo što smo otvoreno rekli jedno drugom, odnosno jedini naš dogovor.


Od tada imamo vezu koja liči na sve druge, jer ima uspone i padove, ali je u svojoj suštini veoma retka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Otvorenost, koja je prisutna, često čudi i naše prijatelje, pa se mogu čuti reči "vi niste normalni". A šta biste vi pomislili da prisustvujete situaciji gde su dvoje očigledno izuzetno ljuti jedno na drugo, a istovremeno imaju slobodu da kažu "ne volim te"? Naravno - da nismo normalni.

Ali mi ne mislimo tako. Oboje smo se složili da čovek ponekad ne voli ni sam sebe, da postoje teški dani za svakog pojedinca. U takvim situacijama nismo spremni da razmišljamo i opraštamo, spremni smo samo da ne volimo. Ovo otpuštanje emocija i izgovaranje svog stanja naglas, postaje trenutna stvarnost, ali i garancija da će te emocije brzo proći, pa ćemo moći da prihvatimo pažnju koja "moli za oproštaj", ili da zaista čujemo tu ključnu reč "izvini".

Nekad ovakvo ponašanje može da bude i zabavno. Prepričaću vam!

Ja - Skloni se od mene! Ne volim te više! Ne mogu da verujem šta si uradio!

On - Ja uradio? A kako si ti reagovala?

Ja - Rekla sam ti, ne volim te!

On - Ni ja tebe sad ne volim!

Ja - Dobro! Raspravićemo kada se budemo ponovo voleli!

On - Da! Za jedno pola sata!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Govorimo mi još mnogo toga jedno drugom, ali zato  nam ne pada teško da češće od drugih parova govorimo jedno drugom gomilu lepih stvari i bez povoda.

Ipak, ne delimo baš sve informacije. Ne govorimo jedino ono što će sigurno da prođe, a druga strana će biti možda previše zaštitnički nastrojena, i napraviće se dublji problem od onog koji jeste. Dakle, umemo i da se međusobno zaštitimo.

Nisam sigurna da je ovo praktičan predlog za vas, ali znam sigurno da jeste jedno od "pomoćnih sredstava" za uspešnu dugu vezu. Isto važi i za brak. Ja sam izabrala da budem u vezi, a ne u braku i to je zato što mi to odgovara i čini me zadovoljnom. Ovo nije preporuka za sve devojke, jer svako treba da prati svoje emocije, koje će ih dovesti do uživanja.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    22. februar 2016 | 21:47

    Lepa veza.

  • G

    22. februar 2016 | 23:26

    Lepa prica o ljubavi. Ono sto volim u novinskim tekstovima svakako je iskrenost, sto ovde nikako ne manjka. Naprotiv. Biti iskren i otvoren prema sebi, pa i partneru je nesto najvaznije za opstanak. Mislim da je to razlog, ali ne samo to, sto ste deceniju zajedno. Svaka cast. A ti, autorko ovog teksta nastavi ovako. Lepo je procitati dobru pricu. Ovo kazem kao novinar po obrazovanju! BRAVO, BRAVO ZA VAS!

  • MarijA@

    22. februar 2016 | 21:52

    Sa takvima kao tvoj dečko sam ja imala vrlo lepe kombinacije. I sve njihove devojke misle tako kao ti, a on sa strane tambura, a tebi prosipa priču.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA