Muškarce SVI osuđuju kad ovo urade, a kad žene to rade, to je svima ok!

U današnje vreme, žene su slobodne da govore o svojim seksualnim iskustvima iz bilo kog ugla, ali muškarci nemaju taj luksuz. Evo koji su razlozi za tu nepravdu

  • 2

Panseksualnost je postala veoma popularan pojam među novijim generacijama, a označava kategoriju osoba kojima pol nije bitan za seksualnu privlačnost. Međutim, žene su se i na ovom polju pokazale slobodnijim od muškaraca. Ali, istovremeno, upravo žene su prepreka muškarcima da se iskreno izraze.

DA LI STE I VI GREJSEKSUALAC? Možda i jeste, ali to i ne znate!

Nisam kurva, ja sam PANSEKSUALKA! A evo šta bi trebalo da znate o tome!

- Žene veruju da zauzimaju veći prostor na mapi seksualnosti od klasičnih ograničenja u vidu homoseksualnosti i heteroseksualnosti, ali ne razmišljaju na isti način kada se radi o muškarcima, piše Huffington Post, prenosi Jutarnji list.

Na osnovu ankete koju je izvršio časopis Glamurmeđu više od hiljadu žena od 18-44 godine, o njihovim seksualnim identitetima i iskustvima satnalo se da 63 odsto žena ne veruje u tradicionalne "granice" homoseksualnosti, heteroseksualnosti i biseksualnosti i da se njima ne bi opisale.  Međutim, takođe, 63 odsto žena je reklo da ne bi izlazile sa muškarcem koji je spavao s drugim muškarcem.

Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams Foto-ilustracija: Foter.com / Soft Screams

Rezultati pokazuju i da je 47 odsto žena osetilo bar jednom privlačnost prema drugoj ženi, a od tog procenta, njih 31 odsto je imalo seksualno iskustvo s drugom ženom. Uz to, samo tri odsto žena je reklo da im je seks najvažniji aspekt veze.

- Ističući poznate osobe, kao što je Majli Sajrus, koja se identifikuje kao "panseksualka", izveštaj je pokazao da mlade žene ne osećaju obavezu da odaberu jednu seksualnu orijentaciju i jedan identitet - rekao je Rič Si Savin-Vilijams, direktor laboratorije za seks i pol na Univerzitetu Kornel.


On dodaje da je danas popularno izmišljanje sopstvenih termina. Razdvajanje jedino može da bude generacijsko, jer novomilenijumske žene ne žele da budu kategorizovane.

Foto-ilustracija: Foter.com / c@rljones [modelling] Foto-ilustracija: Foter.com / c@rljones [modelling]
Intervjui koji su obavljeni uz anketu nude dobar uvid u široki spektar ženske seksualnosti.

- Ne pogledam neku i ženu i pomislim "želim da imam seks sa njom". Ali misli da je sekualnost fluidna. Seks sa ženom je bio zabavan, ali  nije promenio moju seksualnu orijentaciju. Jednostavno sam pomislila da je za mene ovo "novi način seksanja" - rekla je Niki, jedna od anketiranih žena.

- Nisam mislila da sam drugačija od heteroseksualnih ljudi, samo sam mislila da je seks sra*e. Nisam ni znala šta sve može biti seksualni doživljaj dok nisam spavala sa drugom ženom. Tada sam, zapravo, shvatila razlog seksanja - rekla je druga anketirana žena, Megan.

Ova anketa je pokazala sličnost sa preovlađujući mišljenjem da su žene seksualno fluidnije od muškaraca.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Seksualni terapeut, Džo Kort,  je 2015. godine u članku za "Huffington Post" utvrdio da taj raskorak postoji, ali je rekao da se muška i ženska seksualna fluidnost verovatno izražavaju i na načine koji još uvek nisu otkriveni.

- Ako muškarac kaže da ga je privukao drugi muškarac, ili da je imao seksualne odnose s drugim muškarcem u poslednjih godinu dana, to možda nije isto kao kada žena kaže istu stvar za drugu ženu. Dok postoji mnogo više načina za izražavanje muške heteroseksualne fluidnosti - dodao je Kort.

(Telegraf rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran wien

    23. februar 2016 | 14:31

    To je tako, Jednostavno dok Zena , ne zadovolji -LIZE-Drugu Zenu, kao da nisu ni imale sex.

  • Boki

    23. februar 2016 | 14:09

    Ne moram nikoga da osudjujem, jednostavno mi je odvratno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA